İnegöl Belediyesi'nin covid-19 salgını sürecinde sokağa çıkma kısıtlamaları bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlar için başlattığı evden tahsilat uygulaması, bu süreçte büyük ilgi gördü. Bunun üzerine 1 Haziran Pazartesi günü sona erecek olan Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergisinin 1. taksitlerinin ödemeleriyle ilgili son günlerin hafta sonuna denk gelmesi ve tüm vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması bulunması nedeniyle uygulama genişletildi. 30-31 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri, tüm vatandaşlar için evden ödeme işlemi geçerli olacak.

EVDEN TAHSİLAT, CUMARTESİ VE PAZAR TÜM VATANDAŞLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Konuya ilişkin İnegöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 1 Haziran tarihinde sona erecek vergi ödemelerini yapmak isteyen tüm vatandaşlar için evlerinden tahsilat yapılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma anlamında kısıtlamalı günlerden geçiyoruz. 1 Haziran tarihinde Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan Reklam Vergilerinin ödemeleri için son gün. Vatandaşlarımızın virüs sürecinden etkilenerek ödemelerinin gecikmemesi adına daha önce 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için başlattığımız evden tahsilat uygulamasını, Cumartesi ve Pazar günü tüm vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız vergilerini ödemek isterlerse, ekiplerimiz evlerine giderek makbuz karşılığı tahsilatı yapacaklar."

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK?

Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor

"Ödeme yapmak isteyen vatandaşlarımız, 153 nolu hattımızdan bizlere ulaşıp kimlik bilgileri ve ödeme konusu hakkında bilgileri verecekler. Buradan alınacak başvuru ile kişinin borç miktarı çıkarılıp vatandaşımıza bilgi verilecek. Ödeme yapacağım diyen vatandaşlarımızın da evlerine gidilerek makbuz karşılığında ödemeleri gerçekleştirilmiş olacak."

UZAKTAN ÖDEME KOLAYLIĞI

"Öte yandan, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden dışarıya çıkmamaya özen gösterdiğimiz bu süreçte belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için İnegöl Belediyesi web sayfası üzerinden interaktif belediyecilik hizmetleri kullanılarak da işlemler gerçekleştirilebiliyor. Mükelleflerimiz vergi ödemelerini evlerinden çıkmadan belediyemiz web portalı üzerinden öğrenerek, güvenli bir şekilde E- Belediye, E- Devlet, Halk Bank İnternet Şubesi ve Mobil Bankacılık ile gerçekleştirebilirler."