Esnaf ziyaretinden sonra Yeniceköy mahalle teşkilatı lokalinde bir açıklama yapan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Halkla İlişkiler ve Mahalli İdareler başkanlıklarımızın organizasyonu ile Yeniceköy'de esnafımızı ziyaret ettik. Öncelikle samimi ve candan karşılamaları için Yeniceköy esnafımıza teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerimiz bir aydır devam ediyor. Halkımızda haklı olarak seçim döneminde sahalara inen seçimden sonra ortadan kaybolan bir siyaset profili oluşmuş. Bu ziyaretlerle Saadet Partisi olarak bu profilin dışında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk." dedi.

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

2020 yılının en sevindiren gelişmesinin Ayasofya Camisinin açılması olduğunun altını çizen Eroğlu, "Çok badireli bir yıl atlattık. 2020 bir çok felaketi yaşamış olduğumuz bir yıl oldu. 2020 yılında ortaya çıkan ve hala etkisini sürdüren salgın sebebiyle kucaklaşmaya toplu organizasyonlarda bir araya gelmeye hasret kaldık. Tabi 2020 yılında bizleri sevindiren gelişmeler de oldu. Bunların en önemlisi ise İstanbul'un fethinin, Hakkın batıla galip gelmesinin sembolü olan Ayasofya Camii'nin aslına uygun olarak tekrar ibadete açılması oldu. Bu olumlu hamlede emeği olanlara teşekkür ediyoruz."

"Yeniceköy'de bir çok esnafı ziyaret ettik. Bazı dükkanların tamamen kapalı olduğunu üzülerek gördük. Açık olan esnaflara sorduğumuzda ise yarı yarıya kazanç kaybı yaşadıklarını söylediler. Pandemi destekleri kapsamında yapılan kira ve nakit desteği ise bir nebze olsun ayakta durmalarını sağlıyor. Esnafımızın büyük bir özveri ile ticareti ayakta tuttuğunu söyleyebiliriz. Böylesine bir ortamda idarecilerin de aynı hassasiyet ve fedakarlıkla davranmaları gerekiyor."

"Bir şeye para harcanırken önceliklerin iyi belirlenmesi gerekiyor. Mesela bu süreçte yapılacak bir şey var. Şehrin bir çok noktasında belediyeye ait bir çok bilbord var. Vatandaşımızı yerel esnaftan alışverişe teşvik edecek kampanyalar yapılmalı. Süreçte esnaf odalarıyla sık sık toplantılar ve istişareler yapılmalı."

"Esnafımıza yerel yönetimle alakalı sorunları olup olmadığını sorduğumuzda ise cevapların değişmediğini gördük. Bundan birkaç ay önce mahalle sorumlumuz Suat Savaş beyin de video basın açıklamasıyla dile getirdiği sorunlar aynen devam ediyor. Bu ziyaretler vesilesiyle tekrar hatırlatmak istiyoruz. Yeniceköy'e acil olarak bir kapalı Pazar alanı yapılması gerekiyor. Yine ulaşımda hala çift kart kullanılıyor ve hat sayısı sınırlı. Yeniceköy köprülü kavşağından mahalle merkezine gelen ana yolda yaşanan kazalar sonrasında ise yolda sadece bazı noktalarda ses bariyerleriyle çözüm sağlandığını gördük."

"Bunun da yeterli olmadığını tekrar ifade etmek istiyoruz. Yine bazı esnafımızdan temizlik hususunda şikayetler aldık. Yine mevcut altyapıda bir iyileşme gerekli. Özellikle yeni imara açılan yerlerde düzensiz bir yapılaşma oluşuyor. Sadece Yeniceköy'de değil; her yerde imar öncesi altyapı ve yol hizmetinin tamamlanması gerekli" diye konuştu.