Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ancak bu günlerde yine devlet olmanın gerekliliğini yerine getirdiğini ifade eden Gürel, salgın nedeniyle toplumda oluşan atmosferin ortak bir reflekse dönüştüğünü ve devlet-millet işbirliğine vesile olduğunu söyledi.

Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir

Vekil Gürel "Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, çok şükür bizim bizden başkasına ihtiyacımız olmaz. Biz devlet-millet işbirliği ile çok badireler atlattık, çok zorluğun üstesinden geldik. Yine bir imtihanımız var ancak dünyanın iliklerine kadar hissettiği bu felaketi inşallah bizler dirayetle, sağduyu ile, sabırla ve ferasetle aşacağız" dedi.

Gürel "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncüsü olduğu ve kabinemizin değerli bakanları ile toplumun tüm kesiminden dalga dalga yayılan bir milli seferberlik içindeyiz. İnşallah bizler de elimizden geleni yapacağız. Bu süre içinde vatandaşlarımızın, kamunun ve özel sektörün en az zararla bu badireyi atlatması için ilgili bakanlığımız tarafından peş peşe paketler açıklanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Albayrak ile yapılan görüşmelerin akabinde sanayicilere, iş dünyasına verilen destek ve teşviklerden tüm esnaflarımızın istifade edeceği bir paket sunuldu. İşletme Finansman Desteği' adı altında 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, 25 bin lira limitli ve hazine desteği ile yıllık yüzde 4,5 maliyetli kredi verilecek. Ayrıca 'Paraf Esnaf Kart Desteği' adı altında, esnaf ve sanatkarların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, nakit akışlarını düzenleyebilecekleri ticari kart imkanı sunulacak. Bu destek 3 ay ödemesiz, 12 ay vadeli ve 25 bin liraya kadar limitli olacak.

Ayrıca 3 kamu bankamız tarafından verilecek olan 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi başvurusu vatandaşlarımızı biraz olsun rahatlatacaktır. İhtiyaç duyuldukça Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülen tüm adımlar ivedilikle atılacaktır. İnşallah bugüne kadar açıklanan destek ve teşvikler bir nebze olsun ekonomimizi rahatlatır, iş dünyamıza can simidi olur.

Bu vesile ile yurdun farklı yerlerinde korona virüs karantina tedbirleri altında olan tüm vatandaşlarımıza, hastalarımıza şifa diliyorum. Bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Halkımıza bir kez daha ricamdır Bursa'da, İnegöl'de tüm şehirlerde zaruri haller dışında kimse sokağa çıkmasın, lütfen herkes kendi Ohal şartlarını oluştursun, izole ve irtibata kapalı bir kaç hafta inanın belki binlerce canın kurtarıcısı olacaktır, tedbirli olalım, temkinli olalım, devletimize güvenelim, dua edelim, sabredelim" şeklinde konuştu.