Ziyarette kısa bir selamlama konuşması ile başlayan İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman "Bu koronavirüs illetini iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu pandemi süreci ile birlikte yaşadığımız ekonomik kriz ile birlikte esnaflarımız zor bir süreç yaşamakta. Bu zor süreçte kaçırdığımız noktalar için istişare yapmaya geldik. İYİ Parti esnafa en çok kulak veren ve esnaf için en çok çalışan parti. Genel Başkanımız Meral Akşener her gün il ilçe gezerek esnaf ile bir araya geliyor. Bu sıkıntıları meclis kürsüsünde dile getiriyor. Hatta kahvecilerin sıkıntılarına dikkat çekmek için Ankara Kahveciler Odası başkanını meclise getirerek kürsüde konuşma fırsatı vermişti. Bende esnafım diğer esnaf abilerim kardeşlerim gibi bu sıkıntıları iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözümleri için burada esnaf odaları başkanlarımız ile istişare yapıyoruz. Burada aldığımız notları milletvekillilerimize ve genel merkezimize iletiyoruz Cumhurbaşkanımız her ne kadar kapanan esnaf yok dese de biz konu komşumuzun yaşadığı durumu kapandığı iş yerlerini görüyoruz." dedi.

AK Parti Kongrelerine vurgu yapan Karaman "Pandemi nedeniyle kahveciler kapalı, lokantalar müşteri içeri alamıyor ama iktidar partisi olan AK Parti kapalı mekanlarda hınca hınç kongre yapıyor. Kayak merkezleri tıka basa dolu. Bu esnaf kışı geçirir ama kışın yediği ayazı sandık başında unutmaması lazım. Bizimde kongrelerimiz var ama bizde pandemi tedbirleri kapsamında kongrelerimizi öteliyoruz" dedi.

İHTİYAÇ AKÇELERİNİ HARCADIK

İhtiyaç akçelerinin tam kullanma zamanı olduğunu belirten Karaman "İhtiyaç akçesi vardı en zor zamanlar için devlet kasasında dururdu. Bu paralar iktidar tarafından kullanıldı. İşte bu akçeler esnafa ilaç olacaktı ama boş yere harcandı" dedi.

HAM MADDE SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise ham madde sıkıntısına dikkat çekerek "Ciddi hammadde sıkıntısı çekiyoruz. Bu sıkıntının giderilmesi için ciddi ciddi Çin ile görüşerek MDF getirtmek için çalışmalar başlattık. Hammadde olmadan üretim yapamayız" dedi.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

Kahveciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu ise "Pandeminin başında 25 bin TL kredi verdiler. Kriz uzadı esnaf bu kredilerini daha ödeyemedi. Esnaf açamadığı iş yeri için kirasını ödüyor iş olmadığı için kredilerini ödeyemiyor. İktidar partisi kapı duvar, iktidar partisinin temsilcilerinden kimse kapımızı çalmadı. Bir destekleme yapılacaksa asgari ücret altında yapılmamalı. Belçika hükümeti vatandaşı için 2 bin EURO destek parası veriyor" Dedi.

ZİNCİR MARKETLER TEKEL OLUYOR

Marketlerde fiyatların yükselmesi konusunda konuşan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ise "Türkiye'de perakende piyasasının yarısı zincir marketlerde yarısı esnaflarda. Zincir marketler malı istediği fiyattan alıp istediği fiyatta satıyor. Ucuz denilen zincir marketlere bakın fiyatların yüksek olduklarını göreceksiniz. İnegöl bu konuda şanslı küçük esnaf zincir marketler ile rekabete girebiliyor ama esnaf bu konuda çok yalnız kaldı. Zincir marketler için bir takım düzenlemelerin yapılması lazım."

POLİS KAPIYA DİKİLİYOR

İnkaya "Marketlerin kapanma saat saat 8 olarak belirlendi, saat 8'i 1 geçtimi polis baskın yapar gibi kapıya dayanıyor. Kapat dükkanı diyor. Burada esnafta mağdur oluyor alışveriş yapacak vatandaşta mağdur oluyor. " dedi