Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı
Daha önce Alanyurt Jandarma Karakolu olarak hizmet veren bina, İnegöl Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında meclis kararı ile İlçe Müftülüğüne tahsis edilmişti. Binada gerekli düzenlemeleri gerçekleştiren Müftülük, bu binayı Haziran ayında Hz. Ebubekir Camii Kur'an Kursu ismiyle faaliyete başlattı.
ÇOCUKLARI İLE EĞİTİMDELER
Yaz Kuran Kursları ile birlikte hizmet vermeye başlayan kuran kursu kış ayında ise mahalle sakinlerine hizmet veriyor. 50'ye yakın bayana hizmet veren kuran kursu, 7'den 70'e Kur'an-ı kerimi okumayı öğretiyor. Kuran Kursuna gelen bayanlardan bazıları ise yanlarında getirdiği çocukları ile birlikte kuran eğitimi alıyor.
68 YAŞINDA KURANI KERİM ÖĞRENİYOR
Kuran kursu öğreticileri sayesinde daha önce Kur'an-ı kerim okumasını bilmeyen birçok bayan, bu sayede kuranı kerim okumasını öğreniyor. Mahalle sakinlerinden 68 yaşındaki Rengi Polat isimli yaşlı bayan hiç bilmediği Kur'an-ı kerim okumayı bu kuran kursunda öğreniyor. Rengi Polat: Kur'an-ı kerim okumayı öğrendiği için mutlu olduğunu ifade ederek, kuran kursunun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
EŞLERİNİZLE CAMİYE GİDİN
Kış döneminin kuran kursu öğrencilerini ziyaret eden İlçe Müftüsü Bayram Canbey: bayanlara eşleriyle camilere gitmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Müftü Canbey: camilerde bayanlar için düzenlemelerin yapıldığını belirtti.
10 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ
Daha önce Alanyurt Jandarma Karakolu olarak hizmet veren binanın İnegöl Belediyesi Meclis kararı ile 1 TL sembolik rakamla 10 yıllığına tahsis edildiğini belirten Bayram Canbey: "Yaz kursları ile birlikte kuran kursumuzu hizmete başlattık. 2 ay çocuklar kuran kursunda eğitim öğretim gördü. Eylül ayından itibaren kış kuran kursu kayıtlarımızı başlattık. Kuran kursumuz bayanlar içindir. Erkeklerin başvurması durumunda kuran kursumuzun alt katını erkeklere açabiliriz. Kuran kurslarımızın 7 gün 24 saat hizmet vermesi lazım" dedi.
BULGARİSTAN'DAN GELDİLER
Öte yandan önceki gün Bulgaristan'ın çeşitli bölgelerinden Kur'an-ı kerim okumayı öğrenmeye gelen kadın kursiyerler İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. Gülistan Kur'an Kursu sorumlusu Hatice Kara nezaretinde ziyaret gerçekleştiren 36 kadın ve genç kıza İlçe Müftüsü Bayram Canbey çeşitli hediyeler takdim etti.
.