Ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Dernek Başkanı Bahadır Bayraktar, "Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi yaklaşık 40 yıl önce imarlanan ve ilk mağazaların oluşmaya başladığı, ticari potansiyeli çok yüksek bir cadde. 40 yıl öncesi orası çok güzel geniş bir cadde olarak planlanmış ve tamamen ticari imarlı olunca, üreticiler, ihracatçılar orada konumlanmaya başladılar ve 1200 metre uzunluğunda olan caddenin tamamı mobilyacılardan oluştu. Hepsi kendi alanında başarılı marka mobilyacılar. Zaman içinde caddemiz Türkiye'de ilk ve tek örnek oldu. "

"Türkiye'de halada böyle bir cadde, böyle bir sektörel kümelenme yok. Bundan yaklaşık 3,5 sene önce çağa ayak uydurabilmek adına bizde caddemizde dernekleştik. Caddemize kurumsal kimlik kazandırmak maksadıyla bir araya geldik ve caddemizde 59 tane esnafımızla birlikte dernek kurduk. Şuanda tanıtım faaliyetlerini yapmaya çalışıyoruz. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında caddemizi daha fazla insana ulaştırmak, bilinirliğini arttırmak ve kalite algısını devam ettirmek, böylelikle de sektördeki liderliğimizi, marka şehrimize katkımızı geçmiş 40 yılda olduğu gibi gelecek nice 40 yıllarda da devam ettirmek istiyoruz."

"Korona zamanından sonrada insanların tüketim eğilimleri ve alışveriş alışkanlıklarının değişimiyle birlikte açık hava alışverişine de yönelme oldu. İnsanlar kapalı alanlardan ziyade açık alanları, açık AVM'leri ve caddeleri tekrar tercih etmeye başladı. Gelecek yıllarda yine caddemizin popülaritesi uzun yıllar devam edecek diye düşünüyoruz. Bizde bununla ilgili yapmamız gerekenleri yapıyoruz. İnşallah caddemizde sizleri ağırlamak isteriz." dedi.

MARKA OLMUŞ CADDE

İlçe Kaymakamı Eren Arslan ise "Sizlerin İnegöl'e katkısı çok büyük ve Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi aynı zamanda kendisini marka yapmış bir yer. Sizin bahsettiğiniz gibi Türkiye'de çok örneği olan bir konsepti yok. Bu salgın bizim birçok şeyimizi kısıtladı ama bahsettiğiniz gibi alışkanlıklarımız değişti. Bu doğrultuda açık alanlar daha çok önem arz etmeye başladı. Sizin orada da hazır bunun için oluşturulmuş bir cadde var. O caddenin fiziki güzelliği, o caddenin dokusunun insanlar için daha cezbedici hale getirilmesi tabi sizinle ve belediyeyle birlikte çok daha güzel olacağını düşünüyorum."

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

"İnşallah tez zamanda bunları atlattığımızda da daha güzel daha farklı şeyleri konuşacağız. Bu zor günler insanlara sıkıntı oluşturduğu gibi benzeri fırsatlarda sunabiliyor. O fırsatlarda da ülkemiz adına ilçemiz adına yararlanmak ve değerlendirmek durumundayız." diye konuştu.