ENGELLİLER KLİBİ SİNEMA SALONLARINDA

İnegöl Kent Konseyi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak adına kamu spotu şeklinde bir klip hazırladı. Kaymakam Şükrü Görücü, Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere protokol üyelerinin, engelli vatandaşların ve STK Başkanlarının yer aldığı kamu spotu, yayınlanmasıyla birlikte büyük beğeni toplamıştı.

Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi Suç Örgütlerinin Sonu Gelmiyor Bir Suç Örgütü Daha Çökertildi

Engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu kamu spotu, İnegöl AVM'de bulunan Pink Sinema Salonları işletmecileri tarafından da 6-12 Aralık tarihlerinde film öncesi ve film aralarında izleyicilere sunuldu. Daha fazla kişiye erişmesi adına işletmecinin yaptığı bu jest sonrası, İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde dün akşam hem engelliler kamu spotunu izlemek hem de Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan filmi izlemek adına etkinlik düzenlendi. Klipte yer alan kişilerin ailece katıldığı etkinlik, 18.30 seansında gerçekleştirildi.

1 HAFTA BOYUNCA HER GÖSTERİMDE İZLETİLDİ

Film öncesi ve film arasında engelliler kamu spotu izleyicilere sunulurken, Naim Süleymanoğlu'nun hayatını konu alan film de büyük beğeni topladı. Sinema gösterimi sonrası bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, "Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İnegöl Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz farkındalık oluşturmak adına bir çalışma yaptı. Bu videoda Kaymakamımız, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, engelli kardeşlerimiz ve STK Başkanlarımız yer aldı. Bu vesileyle Pink sinema işletmecilerimize de teşekkür etmek istiyorum. 6-12 Aralık tarihleri arasında her film arasında ve başlangıcında engellilerle ilgili bu farkındalık videomuz gösterime girdi. Bu da önemli bir adım oldu insanların duyması ve bu farkındalığı hissetmesi adına. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GÜZEL BİR FARKINDALIK ÇALIŞMASI OLDU

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Bu akşam Kent Konseyimizin çok güzel bir çalışmasına hep birlikte şahit olduk. Bildiğiniz gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle alakalı şehrimizde yaptığımız pek çok farkındalık çalışmaları oldu. Bunlardan bir tanesi de Kent Konseyimizin yaptığı çalışmaydı. Bizim de içerisinde küçük küçük roller aldığımız, Sayın Kaymakamımızın, Milletvekilimizin, STK'larımızın destek verdiği güzel bir farkındalık çalışması oldu. Bu farkındalığı devam ettirebilmek adına da Pink Sinema işletmecimiz sağ olsun film aralarındaki tanıtımlarda bu kısa filmi kamu spotu şeklinde yayınlıyor. Sinemaya gelen vatandaşlarımız tarafından da bu film izlenerek farkındalık oluşturulsun istenildi. Amacına ulaştığını düşünüyorum" diye konuştu.

NAİM SÜLEYMANOĞLU TÜRK MİLLETİ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR

Klip vesilesiyle çok başarılı bir filmi de izlediklerini kaydeden Taban, "Gerçekten oyuncusundan yöneticisine emek harcayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize bu haklı gururu yaşatan Naim Süleymanoğlu'nu ben rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milleti için büyük bir gurur yaşatan, ender rastlanan bir sporcuydu. İnşallah bizler bu sporcuları yetiştirmeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle bu farkındalığın da amacına ulaştığını düşünüyorum. Burada gösterime giren herkesin Kent Konseyimizin bu farkındalık videosunu izleyerek gündelik hayatta engel bırakmayacak şekilde farkındalık oluşmasını arzu ediyoruz. Tüm bireylerimizin yanındayız. Engelleri inşallah hep birlikte kaldıracağız" açıklamalarında bulundu.