İnegöl Belediyesi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde dün 105 engelli öğrenci diş taramasından geçti. Taramaların ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ve Diş Hekimi Çiğdem Genç Deniz tarafından engelli öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu, yaptığı açıklamada öğrencilerin tamamına diş fırçası ve diş macunu verildiğini kaydederek: Sağlık Bakanlığının kararı gereği, her yıl bütün okullarda diş taraması yapıyoruz. Bu sene ilk taramamıza Özel Safvet Kolejinden başladık. Bu günde İş Eğitim merkezindeki engelli öğrencilerimizin taramasını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde merkezdeki diğer okullarında tamamında diş taramaları devam edecek. Bu uygulamanın, ilkokuldaki çocukların dişlerinde çürüklerin önlenmesi için 6 ayda bir yapılması gerekiyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığının bize verdiği diş fırçası ve diş macunlarını öğrencilere dağıtacağız. Çocuklara, dişlerin nasıl fırçalanacağını öğreteceğiz. Çünkü, diş sağlığı erken yaşta başlar. Biz de tedbir olarak ilkokulda bunu öğrencilere öğretmeye çalışıyoruz dedi.

İnegöl Belediyesi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Karataş da orta ve ağır düzeyde engelli çocukların okulda eğitim gördüğünü okulda engelli öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda diş taraması yapıldığını, çürük olanların gerekli tedavilerini yapılacağını belirterek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine teşekkür etti.