CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

Mobilya sektörü ülke ekonomisine katkı sağlamak için canla başla çalışırken; ham madde konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu dönemde Çin'e yapılan MDF ihracatı sektör temsilcilerinin tepkisini aldı.

Son olarak yaptığı açıklama ile tepkisini dile getiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Ülkemizde baş gösteren mobilya üretiminde hammadde sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Hayal kırıklığına uğradık. Mobilya üreticileriyle adeta dalga geçer gibi yapılan iş çok büyük bir icraatmış gibi lanse edilmekte. Kendi üreticimizin, mobilyacımızın köşe bucak hammadde aradığı, fahiş fiyatlarla stokçuların eline baktığı bir dönemde sırf ülkeye anlık döviz akışı sağlansın diye günü kurtarmak için yapılan bu ticareti anlayamıyoruz."

"Türkiye'de turizmden gelecek dövizden medet umarak Ramazan ayımızı zehir eden, 'Turistlerin göreceği herkesi aşılayacağız' diyerek milli onurumuzu ayaklar altına alacak reklam filmleri çeken yöneticilerimiz, şimdi de yine Çin'den gelecek sıcak dövizden medet umarak yerli üreticiyi, sanayiciyi ve milyonlarca insanı mağdur ederek, bize lazım olan hammaddenin yurtdışına çıkmasına alternatif yollar açmakta ve bununla övünmektedir. Yine üzülerek ifade etmeliyiz ki İnegöl olarak Bursa'dan Ankara'ya her alanda etkin, yönetici ve bürokratlarımızın olduğu bir zamanda kimse tarafından konuyla ilgili somut bir tepki yükselmemektedir."

"Saadet Partisi olarak tekrar tekrar uyarıyoruz: Bir hammaddenin ülkemizde işleme ve işlenmiş nihai ürünü ihraç etme imkanı varken, hammaddenin doğrudan yurt dışına ihraç edilmesi yerli üretimimize yapılan en büyük ihanettir. Günü kurtarma maksadıyla yürüttüğünüz bu politikanın sonucunda zaten pandemi sebebiyle tüm sermayesini tüketen yerli üreticimiz, makinelerini kapatma noktasına gelecektir. Son olarak hammadde sıkıntısıyla ilgili belki de tek dertlenen resmi kurumlarımızdan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde konuyla ilgili tüm tarafların da davet edildiği bir hammadde çalıştayı yapılmasını teklif ediyoruz." diye konuştu.