26 yılın verdiği tecrübe ile İHH, bu yıl da yine mazlumların yanında oldu. İnegöllü hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanlar İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

26 YILLIK TECRÜBE

Dernek Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada,

"1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye'de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH, 26 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği olarak da geçen sene 440 kurban kesip dağıtmıştık."

904 KURBAN ULAŞTI

"2018 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 103 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırdık. 2018 kurban yolculuğumuzda bağışlanan 904 adet kurbanı 35 bin 872 ihtiyaç sahibine ulaştırdık. İnegöl'den 4 kişi bağışlanan emanetleri yerine ulaştırmak ve şahitlik yapmak için 55 saat uçak yolculuğu 60 bin km yol kat ettiler."

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

MAZLUMLAR SEVİNDİ

"Kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Afrika'dan Balkanlara- Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya ve Latin Amerika'ya kadar beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşıldı. Emanetlerinizi yerine ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Vermiş olduğunuz desteklerden ötürü, ihtiyaç sahipleri adına hepinize teşekkür ederiz" dedi.