Elit Grup İlk ve Ortaokul Müdürü Özdemir Varol, yaptığı yazılı açıklamada; "2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavı geride kaldı. Üzülerek belirtmeliyim ki ilçemizde tam puanı yakalayan hiçbir okul olmamıştır. Bu durum kendimizi sorgulamamız gerektiren ve öz eleştiri yapmamız gereken bir durumdur. İnanıyorum ki doğru tespitler yapıldığında bu talihsizliğin değişebileceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

"Soruları genel olarak değerlendirdiğimizde M.E.B kazanımlarına uygun ve her ay yayınlanan soru tarzına uygun olduğunu görmekteyiz" diyen Varol; "Okulumuz ilgili zümre değerlendirmelerinde; Matematik de bilgiyi ölçmeye yönelik değil, bireyin bilgiyi gerçek hayat ile ilişkilendirebilme ve problem çözme becerisini ölçmeye yönelik olduğunu görmekteyiz. Ayırt edici branş yine Matematik olmuştur. Türkçe ise Muhakeme yapabilen öğrencilerin başarılı olduğunu söylemek mümkün. Fen bilimlerin de Nitelikli görseller kullanılmış olup Fen okuryazarlığının etkili olduğunu, yorum yapabilen öğrencilerin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Din kültürü ve İnkılap Tarihi yoruma dayalı olduğu ve Yabancı Dil' in ise dikkat isteyen sorulardan oluştuğunu söylemek mümkün" ifadelerini kullandı.

Özdemir Varol şöyle devam etti: "1 Temmuz- 12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Tercih döneminde Kurumumuzca M.E.B tercih kılavuzları itina ile incelenmiş, yerleştirme yüzdelik dilimlerin belirleyici olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerin tercihlerini gerçekleştirir iken hedeflerini doğru belirlemelerini, bu hedefler doğrultusunda karar vermeleri uygun olacaktır. Elit Grup Eğitim kurumları olarak tüm hazırlıklarımız tam olup, Öğrencilerin hedefleri doğrultusunda hareket ederek tavsiyelerde bulunmayı doğru bulmaktayız. Değerli Veliler; Unutmayınız ki çocuklarımız zorlu bir süreci geride bıraktılar. Bu yoğun dönemi bu yaşta kaldırabilmek zordur. Aslında zoru zaten başardılar. Sınavda başarılıda olsalar, başarısızda olsalar bizim evlatlarımız olduğunu unutmamak gerekir. Çalışma azimlerini ödüllendirmeniz en doğru adım olacaktır"