DÜNYA İLE İLETİŞİM
Türkiye, Romanya,Finlandiya,United Kingdom ülkelerinin ortaklaşa yapacağı proje çalışmasının ilk ayağı İnegöl Elit Grup Ortaokulu 'nda gerçekleşti. Global Robots Exchanging Adventure Themes( Küresel Robotlar Yarışıyor) adlı projenin ilk çalıştayı iki gün sürdü. İki yıl sürecek çalışmada 4 farklı ülkenin katılımcı öğretmenleriyle çalışma takvimi gözden geçirildi, ülkeler kendilerini ve okullarını tanıttılar.
Yönetim kurulu başkanı Ömer Bostancı, "İnegöl'de ERASMUS projesi kabul gören tek özel okul olmanın ve ilk buluşmayı başarıyla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dünya vatandaşı yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız dünyanın kendilerinden ibaret olmadığını dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurabileceklerini, dost olabileceklerini, bilginin her dilde paylaşılabileceğini yaşasınlar istiyoruz. Bu tür uluslararası projeler de evrensel insan yetiştirmenin en kestirme yollarından birisi. Ekim ayında Montenegro'dan soydaşlarımızı ağırladık. Çocuklarımız , başka bir ülkenin çocuklarıyla kaynaştılar. Tekrardan Kasım ayının başında yine ERASMUS projemiz olan Nature As Teacher( Öğretmenim Doğa) çalıştayı için Antalya'daydık. Şimdi de 3. projemizi hayata geçirdik. İki yıl sürecek çalışmalarımız süresince hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin ufkunu açmaya vesile oluruz umarım." dedi.
PROTOKOL ZİYARETİ
4 ülkenin proje temsilcileriyle birlikte İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ve daha sonra İnegöl Belediyesi Başkanı Alper Taban ziyaret edildi. Protokol ziyaretleri sırasında proje hakkında bilgiler verildi. Elit Grup öğretmenleri, öğrencileri ve İnegöl halkına projenin katacağı değerler anlatıldı.

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?