İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

Geçtiğimiz ay İnegöl Belediyesi meclis toplantısında alınan kararda İnegöl Belediye ekmek fabrikası ve 5 arsanın satışı ile alakalı karar geçmişti.
Alınan bu kararın ardından İnegöl Belediyesi'nin yaptığı duyuruda içinde İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikasının da olduğu 12 arsa ve taşınmazın satışının ihale duyurusu yapıldı.


Yapılan bu duyurusu sonrası İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Karaman yaptığı açıklamada neden satışa ret oyu verdiklerini belirterek "Yaklaşık 1 aydır İnegöl'ümüzde çok yoğun bir şekilde bir arsa satış konusu var. Ben daha önce bir basın toplantısı planlamıştık. Vatandaşlarınızda İnegöl'de yaşayanların da bu arsalar üzerinde hakkı olan insanlarımızın da neler söyleyeceklerini gözlemlemek adına birazda bekledik. Geçen ay meclis toplantısında 5 arsanın satışı ile alakalı bir gündem maddesi gelmişti biz İYİ Partisi olarak bu satış konusuna ret oyu vermiştik. Aslında biz bu satışlar ile ilgili %100 karşı olmadığımızı söyledik. Normalde sanayi tesislerinin satılması ile alakalı olumsuz bir durum görmüyoruz bu arada ülke ekonomisine şehrin ekonomisine faydası olsun. Durağan varlık olduğu için İnegöl Belediyemizin yapmak istediği hizmetler noktasında bir sermaye olacağından İnegöllülere hizmet olarak döneceğinden bu şekilde olmasında bir sakında görmedik."dedi.


TAKASTA KULLANILSIN

Konut arsalarının, kamulaştırmalar için takasta kullanılması gerektiğini belirten Karaman "Daha önce meclis toplantısında da ifade etmiştik İnegöl girişi olan ama çıkışı olmayan bir şehir havasında. İnegöl'e gelen misafirlerimizden bunu çok fazla duyuyoruz. Biz özellikle konut arsaların, İnegöl'de açılması gereken sokakların konut arsalarının takas usulü değerlendirmesi ile alakalı görüşlerimizi belirtmiştik."ifadelerini kullandı.


BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Ekmek fabrikası arsası ve binasının satışının yanlış bir karar ve bu karardan dönülmesi gerektiğini ifade eden Karaman "Ret gerekçelerimizden biriside uzun yıllar İnegöl'de bir ekmek fabrikası vardı. Son zamanlarda ekmek fabrikası kapandı, bununla alakalı uzun bir süreç yaşanmıştı. Gıdanın pahalı olduğu, sayın cumhurbaşkanımız aç insan yok diyor ama biz fırınlardaki askıda ekmek tabelalarını gördüğümüzde ekmeğe muhtaç olan insanlar olduğunu bu şehirde yaşayan insanlar olarak görüyoruz. Ekmek fabrikamızın da aslında açılması gerektiğini hem vatandaşımıza ucuz ekmek konusunda faydalı olacağını hem de ekmek fiyatlarında piyasayı dengeleyecek bir görev göreceğini ifade etmiştik. Tekrar yineliyorum ekmek fabrikasının satılmasının yol yakınken idarenin bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz." dedi.