EKMEĞİN YENİ FİYATI 1,5 TL OLDU

Günlerdir merak konusu olan; "Ekmeğe zam yapılacak mı?" Sorusu cevabını buldu. İnegöl Fırıncılar Kooperatifi, 3 ay önce Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinde alınan zam kararını yeni uygulamaya başladı.

Yeni zamla 1 TL 25 kuruş olan 250 gram ekmeğin yeni fiyatı 1,5 TL oldu. Ayrıca 450 gram tam buğdaylı ekmek 3 TL'den, 750 gram köy ekmeği 4,5 TL'den, 750 gram Trabzon ekmeği ise 4,5 TL'den satılacak.

İTSO'ya yapılan zam teklifi de komisyonda kabul edilirken; 1,5 TL'lik zam kararı İTSO tarafından bakanlığa gönderildi.

ZAM KARARI 3 AY SONRA UYGULANDI

Zamla alakalı Fırıncılar Kooperatifi yönetimi adına açıklama yapan ikinci başkan Mehmet Salim, "Ülkemizde yaşanan kriz malum. Biz fırıncılar olarak hükümetimizin yanında olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız 'ekmeye zam yapılmayacak' dedi bizde yapmadık. Bursa üç ay önce zamlı tarifeye geçti ancak biz geçmedik. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinden aldığımız zammı biz 3 ay sonra uyguladık. Biz fırıncı esnafı olarak her zaman devletimizin yanındayız. Bu böyle biline..." ifadelerini kullandı.

ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor ASELSANIN Cirosu Her Geçen Gün Artıyor

300 GRAM SADE PİDE 2,5 LİRA

Bu arada İnegöl Fırıncılar Kooperatifi pide fiyatlarını belirlemesi için İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına başvurdu bulunmuş ve yapılan görüşmeler sonucunda 300 gram sade Ramazan pidesine %29 zam yapılmıştı. 300 gram sade pide 2,5 liradan satılıyor. Susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatını ise fırıncı kendisi belirliyor.