1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliği; yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları yönetimi ve bazı iş yeri temsilcilerinin katılımlarıyla ilçe divan toplantısını yaptı.

Toplantıda, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinerek Eğitim Bir Sen'in talep ve önerilerini tek tek ele alarak açıklamalarda bulundu.

Aktaş yaptığı açıklamalarda, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesi gerektiğini ve sorunsuz bir çalışma ortamında geleceğimizin mimarı gençlere daha kaliteli bir eğitim verilebileceğinin önemini vurguladı.

'KILIF KIYAFET YÖNETMELİĞİ' YENİDEN DÜZENLENMELİ

Aktaş'ın çözüm bekleyen sorunlar olarak açıklamalarda bulunduğu konuların başlıkları şunlar; Kamu çalışanları 'kılıf kıyafet yönetmeliği' yeniden düzenlenmeli. Yıkılan ve güçlendirmeye alınan okullar hızlıca tamamlanmalıdır. Öğretmenler fazla nöbet tutmaları durumunda hak ettiği ücreti almalı.

Mesai dışı angarya işler verilmemeli, zorunlu tutulmamalı. Ders ve ek ders ücretleri yeniden düzenlenmeli. Öğretmenlik meslek kanunu ve 3600 ek gösterge kapsamlı olarak çıkarılmalı. Personel açığı giderilmeli, bütçe desteği sağlanmalı. Karantinada ders ve ek ders görevleri yapılmış sayılmalıdır. Öğretmenlerin il içi yer değişikliğinde sıra tayini uygulanmalı.

Hizmetlilerin ücret ve izin hakları konusunda düzenleme yapılmalı. Eğitim kurumları bütçesiz bırakılmamalı. Yardımcı personel ihtiyacına bir an önce cevap verilmelidir. Şube müdürlerinin atamalarına ilişkin yeni düzenleme şart. Eğitimcilere şiddet ve tehdide hapis cezası verilmelidir. Salgın sürecinde eğitim kurumlarında çalışanlara kolaylık sağlanmalı. Destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kapsamlı düzenleme yapılmalı.