İnegöl Belediyesi ve İTSO başta olmak üzere 25 tane STK ve hemşeri derneklerinin katılımcı olduğu, İnegöl'de ilk defa bu şekilde bir canlı yayında yardım kampanyası düzenlendi. Düzenlenen canlı yayında 2 saatte 1 milyon TL'yi aşkın bir para toplandı. Canlı yayında katılımcıların yanı sıra vatandaşlarda canlı yayına katılarak yardım bağışında bulundu.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

Diğer il ve ilçelerden de vatandaşların katıldığı canlı yayına yurt dışından da katılımlar sağlandı. EDA için başlatılan kampanyanın tabana yayılması için SMS kampanyası başlatıldı. Türkcell ve Türk Telekom aboneleri EDA yazarak 1217'ye SMS göndererek EDA'nın tedavisi için 10 TL bağışta bulunabilirler. Bu işlemi tekrarlayarak EDA'ya daha fazla destekte bulunabiliniyor.

Öte yandan Kültür Park Amfi Tiyatro içinde gerçekleşen canlı yayını Eda'nın ailesi ve Eda gönüllüleri tribünden takip etti. Canlı yayına katılan Berra Aydın isimli küçük kız kumbarasında biriktirdiği 200 TL'yi SMA hastası Eda Öz'ün tedavisinde kullanılmak üzere bağışlamak istediğini söyledi. Berra Aydın'ın açıklamasından sonra katılımcılar Berra'yı alkışlayarak destek verdi.