Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı

Eski eczacılardan birisi Sedat Canlısoy. Nuri Doğrul Caddesi üzerindeki işyerinde 47 yıldan bu yana halkın şifahanesi haline gelen Canlısoy, halen hizmete devam ediyor.

Canlısoy, doktor ile hasta arasındaki tedavi sürecine yıllardır destek verdiğini söyleyerek, eskiden ilaç bulmanın zor olduğunu şuan ise binlerce ilacın satışa sunulduğunu ifade etti.

1950 yılında İnegöl'de dünyaya geldiğini söyleyen Sedat Canlısoy, "Ben bakkal tezgahtarının oğluyum. İnegöl de eğitimimi tamamladım. Ankara üniversitesinde Eczacılık fakültesinde eğitim aldım. 1972 yılında da eczacılık yapmaya başladım. İnegöl'de 6. Eczaneyi ben açtım. Benim birinci görevim doktor ile hasta arasındaki danışmanlık. İlaç üretimi de yaptık. Laboratuarımız da var. 1972 senesinde 4 reçete ilaç hazırlardık. Şimdi ise hazır ilaçlar kullanılıyor. Eskiden ilaç bulmak zordu. Eskiden ilaçların yüzde 80'ini biz imal ediyorduk, yüzde 20'si hazırdı. Doktorlar şuan işin hazırındalar. Hazır ilaç bir satır, yapma ilaç ise 4 satır reçetede yazılır. Halen temininde güçlük çektiğimiz ilaçlar var." Dedi.

47 YILDIR AYNI DÜKKANDA

47 yıldır aynı dükkanında hizmet verdiğini aktaran Canlısoy, "Nam saldık, bazı hastalar; 'doktorumun ilacını aldım, iyileşmezsem senden gelip senin verdiğin ilaçları kullanacağım' diyorlar. İlaçlar arasında kortizon bana göre en iyi ilaç." Diye konuştu.