Acının adresi Soma Acının adresi Soma
Durr-i Yetim Derneği Başkanı Harun Şekerli, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
ÖNCELİKLİ HEDEF YETİM ÇOCUKLAR
"Değerli yardımsever vatandaşlarımızın desteğiyle 2012 yılından bu yana İnegöl'de faaliyet gösteriyoruz. Durr-i Yetim Derneği, yetimlerimizin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Derneğimizin ana hedefi; doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebepler nedeniyle babasını ve annesini kaybetmiş olan ve bir yakını tarafından koruma altına alınan ve bakımı yapılan çocukları kapsar"
KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALARI
"Derneğimizin çalışmalarının temel amacı ise yaşamını idame etmeye gücü yetmeyen yetimlere kendi ayakları üzerinde durarak yeterliliğe gelinceye kadar destek olarak; eğitimlerine katkıda bulunmak ve hayata hazırlamaktır"
MADDİ-MANEVİ YARDIMCI
"Ayrıca geleceğin varisi olan yetim çocuklarımızın ailelerine, ülkelerine ve tüm insanlığa faydalı birey olarak yetişmeleri hususunda yanlarında bulunup; maddi-manevi yardımcı olabilmektir"
SURİYELİ AİLELERE DESTEK
"Yurtlarını terk etmek zorunda kalıp ilçemize göç eden birçok Suriyeli aileler bulunmaktadır. Bunların temel ihtiyaçlarının ve taleplerinin karşılanması hususunda Durr-i Yetim Derneği çalışmalarını sürdürmektedir. Suriyeli ailelerin ilçemizde yerleşmeleri bizlere Ensar-Muhacir kardeşliğini hatırlatmaktadır"
17 SURİYELİ AİLEYE BAKIYORUZ
Bundan dolayı duyarlı ilçe halkımızdan yardım ve destekleriniz beklemekteyiz. Şu an 17 Suriyeli aileye, 19 tane de yetime bakmaktayız. İlçe halkımızın da her türlü 1.veya 2.el ev eşyası nakdi yardım kabul ediyor ve Suriyeli kardeşlerimizin barınma ihtiyacını da karşılamaya çalışıyoruz"
BELEDİYE İLE ORGANİZE ÇALIŞIYORUZ
"Ramazanda paket yardımı yaptık. Ayrıca Ramazan Sokağı'nda stant açarak derneğimizin duyurusunu yaptık. Suriyeli ailelere aydan aya erzak dağıtımında bulunuyoruz. Belediye ile organize çalışma yapıyoruz. Eğer onlar kömür ve yiyecek yardımı yapıyorsa biz giyecek yardımı yapıyoruz"
ÇOCUKLARIMIZI EĞLENDİRİYORUZ
Çalışma alanlarımız acil yardımlar, sosyal yardımlar ve eğitim yardımları olarak sınıflandırılabilir. Bu kapsamda Suriyeli aileler için erzak paketleri hazırlanıp dağıtılmış olup; dağıtımları da devam etmektedir. Yapılan yardımlarla yetimlerin eğitim, barınak, gıda ve giyim giderlerini masrafları her ay düzenli olarak karşılanmaktadır. Luna Park'ta çocuklarımızın eğlenmeleri için ücretsiz jetonlar sağlanıyor.
HESAP NUMARALARIMIZ
Durr-i Yetim Derneği olarak tüm ilçe halkının desteğini ve yardımlarını bekliyoruz.
Hesap Numaralarımız: Türkiye Finans İnegöl Şubesi IBAN NO: TR32 0020 6000 3702 0521 3200 01
PTT: 1021 4238
.