Ankara'nın manevi dinamiklerinden Milli Selamet Partisi 1973 Bursa Milletvekili Dr. Emin Acar Hocaefendi, 3 yıl önce hakka yürüdü. 1974 ile 1979 yılları arasında Milli Selamet Partisinden Milletvekili olarak hizmet veren, eğitim ve irşad faaliyetleri ile bilinen Dr. Emin Acar, ölümünün üçüncü yılında; doğum yeri olan İnegöl'e bağlı Deydinler Mahallesindeki kabrinin yanında yaptırılan caminin açılış töreninde dualarla anıldı.

Cami, Eğitim merkezi ve Dr. Emin Acar'ın türbesinin bulunduğu Deydinler Mahallesindeki 6 bin dönümlük alanda tamamlanan Dr. Emin Acar Cami ve Külliyesi, Emin Acar'ın vefatının 3'üncü sene-i devriyesinde hizmete açıldı. Açılış ve anma törenine; İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve kalabalık davetliler katıldı.

AŞ EVİ, MİSAFİRHANE VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Dualarla başlayan açılış ve anma programında, Dr. Emin Acar'ın oğlu Süleyman Acar kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Acar, "Bu yıl babamın hakka yürüyüşünün üçüncü sene-i devriyesi. İlk yıl türbemize başlamıştık, ikinci yılında türbe açılışımızı yaptık ve bu yıl da nasip oldu, camimizin açılışını yapıyoruz. Seneye de inşallah aş evi, misafirhane ve kültür merkezini tamamlayacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu camiye emeği geçen başta mimarımıza, maddi manevi desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Alinur Başkanımın bu konuda çok emeği var" dedi.

HAYATTA FAYDALI OLMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

Sabah Namazı nasıl kılınır? Sabah namazı saat kaçta kılınıyor ? Sabah Namazı nasıl kılınır? Sabah namazı saat kaçta kılınıyor ?

Süleyman Acar'ın ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Taban, "Bugün çok değerli büyüğümüzü anmak üzere burada toplandık. Gerçekten hayatta faydalı olmak, yararlı olmak, insanların sorun ve problemlerini çözebilmek adına adımlar atmak çok güzel bir şey. Çok değerli hocamız Emin Acar'da bu minvalde hayatını sürdürmüş. Bunu yaşatmak adına da bugün çok değerli evlatları, vakıf yöneticilerimiz ve hocalarımız bu doğrultuda bir nesil yetiştirebilmek adına mücadele veriyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Burada bulunanlara da yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Emin Acar hocamızı rahmetle anıyorum. Bu ülke uğruna, İslam bilincinin oluşturulması adına mücadele veren tüm büyüklerimizi de minnet ve saygıyla anıyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

EMİN ACAR ÇOK ÖZEL BİR İNSANDI

Açılış öncesi son konuşmayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Kendisinin de Emin Acar'ın çorbasını içip sohbetini dinleme fırsatı bulduğunu ifade eden Aktaş, "Allah dostları, evliyalar kandillerdir. Onlar vefat etmiş olsa da kandil yanmaya devam eder. Ben 3 yıldır bu organizasyona katılıyorum. Emin hocam Allah razı olsun 3 yıldır bizleri topluyor buraya. Ve bu arada da bizlere bir sürü faaliyetler yaptırıyor. Cami de yükseldi, yarın öbür gün kültür merkezi ve diğerleri de yükselir. İnşallah burası hem İnegöl'e hem de bütün Türkiye'ye ışık saçan, kandiliyle aydınlatan bir mekan haline dönüşür. Çorbasını içme ve sohbetini dinleme fırsatına nail olmuş biri olarak tüm samimiyetimle söylüyorum, Emin Acar çok özel bir insandı. Bugün Ankara'dan, İstanbul'dan, Türkiye'nin dört bir yanından hala Emin Hocamla alakalı birileri koşup buralara geliyorsa demek ki gerçekten çok güzel işler yapmış, güzel insanlarla beraber olmuş ve onların dinini, dünyasını kurtarmak adına çok büyük katkılar ve fedakarlıklar yapmış bir büyüğümüz. Ben de hem onu hem bütün büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Burada birçok kişinin emeği ve katkısı var. Ama tabi vakfımız eşliğinde gidiyor bu çalışmalar. Ben biliyorum ki vakfımız sadece burada değil birçok faaliyette emek harcıyor. Camimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından hayır ikramları ve namazların kılınmasıyla açılış sona erdi.