SOSYAL MEDYADA BÜYÜK DESTEK

Sağlık çalışalarının uzun zamandır döner sermaye ücreti alamaması üzerine sosyal medya üzerinden #DönerSermayeArtıkDönmüyor hashtagiyle harekete geçen Sağlık-Sen, yaşanan adaletsizliği ülke gündemine sokmayı başardı.

Sosyal medyada büyük destek gören #DönerSermayeArtıkDönmüyor hashtagi, saatlerce gündemin ilk sıralarındaki yerini korudu. Twitter'da 17 binden fazla paylaşım alan sosyal medya çalışmasına, Sağlık-Sen teşkilatının yanı sıra sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının da büyük destek verdiği görüldü.

Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı Bayramda kilo almamanın püf noktasını açıkladı

Yapılan paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ilgili yetkililer etiketlenerek yeni bir döner sermaye sistemine geçilmesine vurgu yapıldı.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ"

#DönerSermayeArtıkDönmüyor hashtagiyle yapılan sosyal medya çalışmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da "#DönerSermayeArtıkDönmüyor haykırışına kulak verilmeli. Sağlık emekçilerinin döner sermaye payı yükseltilmeli" tweetiyle destek verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise attığı tweetlerde, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin çalışma barışını bozduğunu belirterek, "Döner sermaye lütuf değil, sağlık çalışanlarının hakkıdır. Lütuf da sadaka da istemiyoruz. Alın terimizle oluşan döner sermayeden hakkımız olanı istiyoruz. Sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmeli; iş barışını teminat altına alacak düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarına reva görülen bu yanlış uygulamaya dönük mücadelemiz, sürdürülebilir bir adaletin sağlandığına ikna olana kadar devam edecektir. Döner sermaye sistemindeki haksızlıkları gidermek devletin asli görevidir" dedi.