O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

TOPLAM 2 BİN 726 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde düzenlenen törende konuşan Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, "Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılıp İnegöl ve Türk Milli eğitimine kazandırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde 2013-2014 öğretim yılından itibaren eğitim ve öğretim çalışmalarını hep birlikte yürütüyoruz. Kampüsümüzde toplam 2 bin 726 öğrenci eğitim almaktadır. Bu öğrencilerimizden 155'i özürsüz olarak devamsızlık yapmamış öğrencilerimiz onur belgesiyle ödüllendirilecek. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren velilerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ise: "Önemli bir proje olma özelliği taşıyan Mesleki Eğitim Külliyesini, milli eğitim teşkilatımıza kazandıran çok önemli hayırsever iş adamımız Mehmet yıldız beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu kampüs İnegöl'e kazandırıldı ve okul müdürümüzün de bahsettiği gibi 2013-2014 yılından itibaren faaliyetleri devam ettiriyor. Hızla değişen, gelişen ve büyüyen bir ülkede yaşıyoruz. Sanayide ve teknolojide gün geçtikçe yeniliklerle karşı karşıya olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bunlara uygun olarak yine büyüyen, gelişen bir ilçede birlikte yaşıyoruz.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİL HEPİMİZİ HEYECANLANDIRDI
Biz milli eğitim teşkilatı olarak tüm okullarımızla ve özellikle son dönemde gelişen yeni teknolojiyle birlikte, kendimizi yenilemek zorundayız. Hepimizi heyecanlandıran elektrikli otomobil fabrikası yapılacak. Bunun projesi bizi heyecanlandırdı. Özellikle mesleki eğitim alanlarında faaliyet gösteren okullarımızı heyecanlandırdı ve bununla ilgili olarak da sayın Bakanımız, sosyal medyadan takip etmişsinizdir, bir meslek lisesi bünyesinde elektrikli araçlarla ilgili yeni bir alanın açılacağı müjdesini sizlere vermiş olduk. Şunu demek istiyorum; gelişen, yenilenen, sanayide ve teknolojide, ticarette gelişen, yenilenen bir ilçede, biz milli eğitim teşkilatı olarak tüm okul müdürlerimizle, tüm öğretmenlerimizle şunu sorgulamalıyız; bu gelişime, bu yeniliklere millet olarak, sektörün ihtiyacına karşılık verebilecek durumda mıyız? Evet, ben tüm gönül rahatlığıyla mesleki eğitim kampüsü olarak buna hazır olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü 6 meslek lisemiz bugün Türkiye'nin değerli alanlarımızla, ürünlerimizle hizmet vermeye devam ediyor.
155 ÖĞRENCİYE ONUR BELGESİ
İnşallah bundan sonrada arkadaşlarımızla bunu birlikte başaracağız. Bunun için disiplinli çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. 2 bin 700 öğrencimiz var. Ve geçen hafta okul öğretmenleri arkadaşlarımızla görüştüğümüzde hiç devamsızlık yapmayan öğrencimizin olduğunu öğrendim. Bir derse bile geç kalmamış, devamsızlık yapmamış, tüm derslerini takip etmiş. Bunun gibi güzel öğrencilerimiz önümüzdeki sene artacaktır. Ayrıca her gün çocukları ayrıca okula gelmesini sağlayan, derse devamını sağlayan anne ve babaların gününü kutluyorum teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından özürsüz devamsızlık yapmayan 155 öğrenciye onur belgesi verildi.