"BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK"

Ziyarete ilişkin değerlendirme yapan İlçe Başkanı Fikret Fidan, "Lokomotif konumda bulunan yük taşıma sektörünün emektarları ile fikir alışverişinde bulunduk. Son günlerde taşıma sektöründe yurdumuzun birçok kesiminde iş bırakma eylemlerine sebep olan düzenlemeleri konuştuk. Adeta bir dokunduk bin ah işittik... Taşımacılık sektörünün, tarımdan makineye, mobilyadan tekstile her sektörün lokomotifi konumunda bulunduğu, satış olmadan üretimin bir faydasının olmadığı aşikardır."

"İnegöl'ümüzde ürettiğimiz binlerce mobilyayı yurtiçine ya da yurt dışına gönderemediğimizi bir düşünelim. Ya da yetiştirdiğimiz meyve sebzelerin tarladan taşınamadığını... Bu örneklerin tahayyülü bile taşımacılık sektörünün önemini bizlere gösterecektir. Yolların ceremesini, aile hasretini çekerek bu sektöre yıllarını vermiş vatandaşlarımız ise son zamanlarda yapılan hatalı düzenlemeler nedeni ile iş bırakma seviyesine geldiklerini dile getirmektedirler. Bizler biliyoruz ki, taşımacılık sektörünün durması demek üretimin durması, sanayinin durması, tarım ürünlerinin satılamadan çöpe gitmesi demektir."

"Bunun farkında olan taşıma sektörü çalışanları da hatalı düzenlemeler nedeni ile her gün zarar görmelerine rağmen devletimize ve milletimize zarar gelmesini son yıllarda yaşanılan büyük ekonomik krizin daha da derinleşmesini istemediklerinden bu güne kadar iş bırakma eylemine gitmemişlerdir. Ancak gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde ise dayanacak güçlerinin kalmadığını ve iş bırakmak zorunda kalacaklarını üzülerek dile getirmektedirler" diye konuştu.

Kamyoncuların sesi olacaklarını belirten Fidan, "İyi Parti İnegöl İlçe Başkanlığı olarak bizler kooperatif üyelerimizi dinledik, gerekli notlarımızı aldık. En kısa süre içerisinde ise milletvekillerimiz ve parti başkanlığımız aracılığı ile ilgili yerlere duyuracak ve taşıma sektörü çalışanı vatandaşlarımızın sesi olacağımızı bilmenizi isterim. Temennimiz kooperatif temsilcilerinin taleplerinin dinlendiği acil bir çalıştay kurulması bu sorunun büyük üzüntüler yaşamadan çözüme ulaşmasıdır." dedi.

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu