İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yöre mimarisine uygun olarak dernek binasını Şavşat evi konseptinde yaptırıyor. Tamamen ahşaptan inşa edilen dernek binasında, Şavşat kültürü yaşatılmaya devam edecek.

Kemalpaşa Mahallesi Hocaköy yolu Sokak üzerinde yapımına başlanan Şavşat Evinin geçte olsa temel atma töreni yapıldı. İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan dernek başkanı Durmuş Aydın, "Uzun yapılan tartışmalar neticesinde kendi dernek binamızı yapma kararı aldık. Yapılan kampanyalar sonucunda 600 metrekare arsamıza inşaatımıza başladık. Binanın en alt katında gençlerimizin folklor ve tiyatro faaliyetlerini yapacağı bir alan olacak. Birinci kat bizim normal lokalimiz olacak. Kadın kollarımızı oluşturmaya başladık. İkinci katta kadın kollarımızın çalışma alanı olacak. İnegöl'de yaşayan herkes ailesiyle gelip çok rahat bir şekilde vakit geçirebilecek. Çatı katımızda ise yönetim kurulumuzun odası, kadın kolları odası ve mescit olacak. İnegöl'de örneği olmayan, Şavşat evini İnegöl'e taşıdık. Beton binalardan binlerce var. Bizimkisi biraz farklı olacak. İnegöl'ün bir değeri olacak." dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Her ne kadar gecikmişte olsa güzel bir eserin ilerlediğini görmek mutluluk verici. İnegöl'de çok sayıda STK ve dernek var. Bizlerden talepleri var. Ben Şavşatlılar Derneği başkanı ve geçmiş başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten taşın altına sadece elini kolunu değil gövdesini de koydular. Gittiler tapusunu satın aldılar, daha sonra gelişmeler kendiliğinden doğaçlama gelişti. Burada şunu anlatmaya çalışıyorum, gerçekten derneklerimizi önemsiyoruz karşılıklı imece usulü olmasını önemsiyor. Milletin bize vermiş olduğu parasını en güzel şekilde yine millete döndürüyoruz ve bunu da bir adalet duygusu ile yapıyoruz. Buradaki modelleme bizimde kurumumuzun elini rahatlatıyor. " diye konuştu.

Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik ise yeni dernek binasının hayırlı olmasını temenni etti. Kaymakam Şükrü Görücü de "Biz hepimiz Türkiye sevdalısı ve Türkiyeliyiz. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. İnegöl mutlu ise biz mutluyuz. İnegöl'deki tüm kurumlar hep birlikte hareket ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından dua okunarak, kurban kesildi.