Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

31 Mart seçimlerinde İnegöl'den Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olan işadamı Kani Ahmet Erbay, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İNEGÖL KAZANSIN

31 Mart seçimlerinde niçin bağımsız aday olduğunu anlatan Erbay, "Bu düzenin değişmesi için bir birey olarak elimden geleni yapmak, doğruya doğru demek, yanlışa yanlış diyebilmek için, önerilerde bulunabilmek, çözüm bulmak, yanlışların üstüne gitmek, demokrat olmak, ekonomisinin karşılığını alan müreffeh bir İnegöl için aday oldum. Havası leş, trafiği keşmekeş bir İnegöl'de yaşamak zorunda olmadığımızı anlatmak ve sorunları çözmek için adayım. AK Parti yönetimi gitsin diye değil, daha iyi bir İnegöl için adayım. Bir nevi orta oyunu haline gelen siyaset sahnesine farklı bir seda getirmek, Kendine yakın gördüğü partiye ders vermek için dahi olsa, bir alternatif bulamadığı için adayım. Partiler üstü bir sistemin milletimiz tarafından benimseneceği umuduyla adayım. Bağımsız, yiyici kadrolardan uzak kalmak, rantçılara pay vermemek için adayım. Genel başkanların, partilerin, teşkilatın adamı olmak için değil, halkın başkanı olmak için adayım. Yol sorununu çözmek, hava kirliliğinin üstüne gitmek, altyapı sorununu çözmek. trafik sorununu çözmek için adayım. Ve nihayetinde seçimi kim kazanırsa kazansın İnegöl kazansın. Bağımsız düşünürsen büyük düşünürsün."diye konuştu.

SADE BİR VATANDAŞ OLARAK

Erbay, "Atam dedem Türk topraklarından mı gitti Gürcistan'a yoksa oradan mı geldiler bilmem.Ama ben kendimi bildim bileli Türküm , Türküleri severim, Türk bayrağının gölgesinde yaşamaktan onur duyuyorum..1877 den sonra İnegöl'e gelen dedelerimizin yaşadığı adını Gazi Mustafa Kemal'in koyduğu Tüfekçi konak köyü kütüğüne kayıtlıyım. İlkokulu İnegöl'ü kurtaran Şükrü Naili Paşa'nın adını verdiği okulda okudum. Ortaokulu İmam Hatip'te, liseyi o zamanki adıyla İnegöl Süper Lise'de okudum. Okulda fikirlerinden ve kişiliğinden etkilendiğim Ayhan hocamız sayesinde gerçek Türk milliyetçiliği kavramını öğrendim. Kültürlerine bağlı, dinine bağlı, milletini seven ama diğer milletleri aşağılamayan bir anlayışla eğitim aldık. Yüksek öğrenimi 28 Şubat'ın en ağır koşullarının olduğu dönemde hem de azılı, tek tipçilerin yönettiği İstanbul Üniversitesinde İngilizce İktisat bölümünde okudum. Daha sonra iş hayatımda çözüm odaklı 15 yıl. Önce sorunları çözerim, sonra nedenlerini sorarım. Hep daha iyisi için "AR-GE" faaliyetlerine önem veririm. İnegöl'ün en büyük katma değeri olan markası mobilyaya yenilikler katan, çabalayan biri oldum. Ülkenin genel siyasi şartları altında ülkede sade bir vatandaş olarak demokrasinin anlam ve önemini daha çok kavradım. Demokrasi sizin gibi düşünenlerle bir arada yaşamanın adı değil, farklı görüşlerin bir arada yaşayabilmesi için gerekliydi. "İfadelerini kullandı.

DAHA İYİ BİR İNEGÖL İÇİN ADAYIM

Niçin aday olduğunu da anlatan Erbay, Türkiye'de devleti yöneten maalesef tüm iktidarlar herkesin kendileri gibi olması gerektiğini düşünüyor ve bu yönde uygulamalar getiriyor. Ülkemiz son yıllarda artık mental olarak iyice yorulmuş bir kadro (iktidarı-muhalefeti) ile beraber yönetiliyor. Hem iktidar hem muhalefetin siyaset sahnesini 2 kutuplu hale getirme çalışmalarını gözlemliyorum. Yerel yönetimlerden başlayarak bir değişim süreci başlaması gerektiğini düşünüyorum. Özgür bireylerin, hür teşebbüslerin, serbest piyasa ekonomisinin devlet tarafından kösteklenmediği bir yönetim anlayışı gelmelidir. Bu düzenin değişmesi için bir birey olarak elimden geleni yapmak, doğruya doğru demek, yanlışa yanlış diyebilmek için, önerilerde bulunabilmek, çözüm bulmak, yanlışların üstüne gitmek, demokrat olmak, ekonomisinin karşılığını alan müreffeh bir İnegöl için aday oldum. Havası leş, trafiği keşmekeş bir İnegöl'de yaşamak zorunda olmadığımızı anlatmak ve sorunları çözmek için adayım. AK parti yönetimi gitsin diye değil, daha iyi bir İnegöl için adayım. Bir nevi orta oyunu haline gelen siyaset sahnesine farklı bir seda getirmek, Kendine yakın gördüğü partiye ders vermek için dahi olsa, bir alternatif bulamadığı için adayım. Partiler üstü bir sistemin milletimiz tarafından benimseneceği umuduyla adayım. Bağımsız, yiyici kadrolardan uzak kalmak, rantçılara pay vermemek için adayım. Genel başkanların, partilerin, teşkilatın adamı olmak için değil, halkın başkanı olmak için adayım. Yol sorununu çözmek, hava kirliliğinin üstüne gitmek, altyapı sorununu çözmek. trafik sorununu çözmek için adayım. Ve nihayetinde seçimi kim kazanırsa kazansın İnegöl kazansın. Bağımsız düşünürsen büyük düşünürsün.' Diye konuştu.