ÖLÜM RİSKİNE RAĞMEN DOĞUM YAPTI

Doğuştan kas hastalığı nedeniyle yürüme engeli olan Nevin Öztürk, 2004 yılında bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştığı Mahmut Öztürk (30) ile 8 yıllık arkadaşlığın ardından ailelerin de onay vermesiyle 2013 yılında evlendi.

Doktorların, doğum yapması halinde bebeğinin ve kendisinin ölüm riskinin olacağına kulak asmayan anne, 2015 yılı Mart ayında Ela ismini verdikleri bebeğini dünyaya getirdi. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Ela, şimdi 4 yaşında ve annesinin en yakın destekçisi.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

3 YAŞINDAN BERİ SMA HASTASI

Bedensel engelli anne Nevin Öztürk, "3 yaşında SMA hastası oldum. O günden bu yana yürüyemiyorum. 8 senelik birlikteliğin ardından eşimle 2013 yılında evlendik. Evlendikten sonra hamile kalmak için doktorlara gittim. Bazı doktorlar kabul etmedi beni. Doktorlar; hamileliğin ölüm riskinin olduğunu söylediler. Ama ben hamile olmaya karar verdim. Kadın doğum doktoru İbrahim Yaşa, hamile kalabileceğimi söyledi. Hamilelik süreci böylece başladı. Çok güzel geçti hamilelik. Önemli olan riskler değil önemli olan inanmakmış."

KIZI DÜNYASI OLDU

"7 ay sonra sağlıklı şekilde bebeğimi dünyaya getirdim. Doğumumda çok riskliydi. Kızım büyüdü ve 4 yaşına ulaştı. Kızım olmadan önce ben dünyada yokmuşum, o olduktan sonra hayat yeniden başladı. Kızımla birlikte çocukluğumu yaşama şansına kavuştum. Kızımla birlikte bu duyguları tadıyorum. Kızımın çocukluğunu, yaşayamadığım çocukluğum olarak görüyorum. Çok mutluyum. Ela benim hayatıma bir sürü şey kattı. Allah eksikliğini göstermesin. Evlat çok güzel bir şey. Çocuğumun olacağı bile benim için bir hayaldi. Mutluyum." diye konuştu.

YAPABİLDİKLERİNİZLE MUTLU OLUN

Kendisi gibi bedensel engelli olan hastalara da çağrıda bulunan Öztürk, "Yapabildiklerinizle mutlu olun. Benim yapabildiklerimle mutluyum. Sadece birazcık cesaret, birazcık da sabır gerekiyor. İnanıyorum ki; inandığınız zaman yarı yolda kalmıyorsunuz. Ben bunları başarmış ve kanıtlamış biri olarak söylüyorum. Her insan farklıdır ve her insan özeldir bunu unutmayın." ifadelerini kullandı.

BİZ YILMADIK VE YILMAYACAĞIZ

Eşi Mahmut Öztürk ise "8 yıllık birlikteliğin ardından 2013 yılında eşimle evlendik. Rabbim Ela'yı bize nasip etti. Çok şükür ki çok mutluyuz. Her evlilikte olduğu gibi bazı sıkıntılarımız oluyor ama biz yılmadık ve yılmayacağız." dedi.

Genç çiftin çocuğu Ela Öztürk de, "Annemi ve babamı çok seviyorum. Annemle güzel zamanlar geçiriyorum. Annemle parka çıkıyoruz, eğleniyoruz. Çok mutluyum. Anneme yardımcı oluyorum. Büyüyünce doktor olacağım. Annemi ve bütün hastaları iyileştireceğim" dedi.