ÇOCUKLARINI GÖRMEDEN BÜYÜTÜYORLAR

İnegöl'de ikamet eden yüzde 90 görme engelli Hacı Hanım (28) ve Mustafa Özdemir (36) çifti, dünyaya farklı gözlerle bakıyor. Genç çift, biri 4 diğeri 2 yaşında olan çocuklarını görmeden büyütürken, minikler ise anne ve babalarının gözleri oldu.

Mustafa Özdemir yaptığı açıklamada;

"Çocuklarımızı hiç görmedik. Eşim doğuştan görmüyor ben de 12 yıldır göremiyorum. Tabi böyle bir durumda çocuk büyütmek zor oluyor. Özellikle kavga ettiklerinde hangisi haklı, hangisi haksız bilemiyoruz. Allah'a şükür bununda üstesinden geliyoruz. Çocuklarımız bizim aynı zamanda gözlerimiz oldu. Onlar bizi iyi anlıyor ve çok iyi yönlendiriyorlar" dedi.

"BİZİM AKŞAMLARIMIZ RENKLİ GEÇİYOR"

Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Doğuştan görme engelli olduğunu belirten anne Hacı Hanım ise: "Ben görme engelli yatılı okullarında okudum. 2012 yılında sınava girip memur oldum. Şu anda çalışıyorum. Oğlumuz İsmail kreşte eğitim görüyor, kardeşi Elif ise babasıyla beraber evde. Bizim akşamlarımız renkli geçiyor. Çocuklar hep bizimle birlikte, bir gün bile olsun çocuklarımı başkasına bırakmadım. Çocuklarımız şu anda hiç zorlanmıyorlar. Biz bir yere gittiğimizde biliyorlar ki diğer insanlardan farklıyız hemen yardımcı olmak için harekete geçiyorlar. Özellikle oğlum. Bize rehber oluyor. Gören bir insan bizimle her zaman yaşasaydı, çocuklarımız bizi çok iyi tanıyamazdı" diye konuştu.