CUMARTESİ GÜNLERİ SAHNE ÇOCUKLARIN

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

İnegöl Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında küçük sanatseverlere yönelik programlarını sürdürüyor. Her hafta Cumartesi günü farklı bir çocuk tiyatro oyununu İnegöllü çocuklarla buluştan İnegöl Belediyesi, Aralık ayını da dolu dolu geçirdi. İnegöl'de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi (BMKSM) çok amaçlı salonunda her hafta Cumartesi günü 14.00'da gerçekleştirilen çocuk oyunu gösterilerine, minik sanatseverlerin ilgisi de yoğun oluyor.

BİR DOĞA MASALI

Çocuk oyunu gösterileri kapsamında 8 Aralık Cumartesi günü 'Dünya senin kalbinde' sloganıyla sahneye taşınan "Bir Doğa Masalı" isimli çocuk oyunu İnegöllü miniklerle buluştu. Bihter Güleç Saka'nın yazdığı ve Emre Saka'nın yönettiği oyun, izleyici çocuklar tarafından büyük beğeni topladı.

BREMEN MIZIKACILARININ MACERASINA ORTAK OLDULAR

15 Aralık Cumartesi günü ise Turgay Yıldız'ın yazıp yönettiği "Bremen M ızıkacıları" adlı oyun, İnegöl Belediyesi organizasyonuyla küçük sanatseverlerle buluşturuldu. İnegöllü çocuklar, Bremen Mızıkacılarının macerasının sahneye taşındığı oyunda eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

AKSİ İHTİYAR'A TAM NOT

6-12 yaş arası çocuklar için sahnelenen oyunlar, 22 Aralık Cumartesi günü de "Aksi İhtiyar" gösterisiyle devam etti. Ayçe Obana'nın yazıp Volkan Derman'ın yönettiği tiyatro oyunu, İnegöllü çocuklardan tam not aldı.

FİNALİ "DÜNYAYI KURTARAN ÇOCUK" YAPACAK

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktivitelere katılarak oyunları izleyen çocuklar, bol kahkahalı ve eğlenceli hafta sonları geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Aralık ayının finali ise önümüzdeki hafta 29 Aralık Cumartesi günü yine 14.00'da BMKSM'nde sahnelenecek "Dünyayı Kurtaran Çocuk" isimli tiyatro gösterisiyle gerçekleştirilecek. Aynı zamanda 2018 yılının final oyunu olacak gösteride, Serhat Aktaş'ın yazıp Ezgi Ergün'ün yönettiği oyunla çocuklara unutulmaz bir final yaşatılacak.