Okulların tatile girmesinin ardından Yaz Kuran Kursları 12 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Bu yıl İnegöl'de, kurslar cami ve kuran kurslarının yanı sıra okullarda da gerçekleştirilecek.

HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ

Kurslarda kullanılacak ders kitapları ve materyallerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurslara katılan 7-18 yaş aralığındaki gençlere çeşitli spor aktiviteler ücretsiz verilecek.

Yaz Kuran Kurslarında, hedef 10 binin üzerinde çocuğa eğitim vermek.

KUR'AN AYINDA KUR'ANLA BULUŞALIM'

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Kur'an ayında Kur'anla buluşalım' sloganıyla düzenlenecek olan Yaz Kuran Kurslarının 12 Haziran Pazartesi günü başlayacağını belirterek,

"İlçemizde resmi olarak 175 camimizde kurs açılacak. Camilerde açılacak sınıf sayısı 250 adet. 60 adet Kuran Kursumuzda 110 adet sınıf açılacak. Kurs açılacak okul sayımız da 4 tane.

Milli Eğitim ile yapılan anlaşma neticesinde oralarda da yaz kuran kursları açacağız."

4 OKULDA KURAN KURSU AÇILACAK

"Abdulhamithan Ortaokulu'nda 8 sınıf, Mesudiye Mahallesi Cemil Sönmez Ortaokulu'nda 4 sınıf, Kurşunlu İlk ve Ortaokulu'nda 1 sınıf, Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu'nda 2 sınıf olmak üzere bu 4 okulumuzda toplam 15 sınıfta kuran kursu açacağız."

370 SINIFTA KURS

"İlçemiz genelinde toplamda açılacak kurs sayısı 239. Açılacak kurslarda toplam sınıf sayısı 370.

Görevlendirilecek kadrolu (vekil-geçici) toplam personel sayısı 370. Açılan bu kurslarda inşallah 11 bin öğrenciye ulaşma fırsatımız olacak."

AİLELERE ÇAĞRI

"Bu yıl öğrenci sayılarımızın arttırılması hususunda değişik etkinlikler yapmayı düşünüyoruz.

Çocukların kuran kurslarına gelmeleri için teşvik edeceğiz ama gitmeleri hususunda ailelerden destek istiyoruz, onların da teşvik etmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?