Birçok meslek grubunda çırak sıkıntısı çeken esnaf yetiştirecek personel bulamamaktan yakınırken; mobilya sektörünün çırak ihtiyacını okullar karşılıyor. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan yaptığı açıklamada,"Gençler, çocuklarımız mobilya sektörüne her zaman lazım. Liseyi bitirmeden sanayilere gelmeleri artık imkansız...

Liseyi bitirip üniversiteyi düşünmeyenler sanayiye dönüş yapıyorlar. Onlara hep ihtiyaç var. Mesleği ileriye götürecek olanlar onlardır. Bir yerden başlamaları gerekiyor. İnşallah içimizden birileri çıkacak ve mesleği devam ettirecek. Sanayide çırak sıkıntısı yaşanıyor. Bu ihtiyaç da okullarda eğitim alan öğrencilerle karşılanıyor. Okulu bitiren öğrenci ara eleman olarak değil vasıflı ve kalifiyeli olarak mesleğe başlıyor."

ÇARKI GENÇLER DÖNDÜRECEK

"Aileler çocuklarını sanat öğrenmeleri, boşta gezip yanlış işler yapmamaları için güvendikleri işyerlerine teslim ediyorlar. Her yetişkin insanın böyle bir el becerisine ihtiyacı vardır. Bu çocuklar da bunu ediniyorlar. İnşallah mesleğimizi yaparak bir adım ileriye götürürler. Önümüzde kış sezonumuz var. Artık elimizdeki normal ekiplerimizle yolumuza devam edeceğiz. Öğrencilerden isteyenler de okullarını bitirdikten sonra sanayimize dönüş yapacaklardır. İnşallah memnun kalmışlardır. Onları yetişmiş birer insan olarak aramızda görmek isteriz.

Yaz döneminde mobilya sanayinde çalışan öğrencilerimiz hem harçlıklarını çıkardılar hem de boş gezmeyerek meslek öğrendiler. 3 aylık süreçte büyük emek harcadılar.

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti

Çocuklarımız inşallah mesleği sevmişlerdir. Okullarını, üniversitelerini bitirdikten sonra tahsilli olarak birçok alanda bize ve kendilerine faydalı olabilirler. Bu çark bu şekilde dönüyor. Ben kendimi bildim bileli böyleydi..." diye konuştu.