Pazar günü çarşıya çıkacaklar dikkat Pazar günü çarşıya çıkacaklar dikkat

Olay, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Alemdar Mahallesi Selamet Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir çocuk annesi Esra G. (25), evinin yakınlarında bir otomobilin içerisinde infaz edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadın, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Orhan Ö.'yü (37) gözaltına aldı. Cinayet davası Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davada suçlamaları reddeden Orhan Ö., tahliyesini istedi.
Mahkemede olayı anlatan Orhan Ö., "Arkadaşım Esra G., N.G. ile tartışmadan önce beni arayarak yardım istedi. Ben olay yerine gittiğimde siyah bir araç yanımdan geçerek, benim otomobilime çarptı. N.G. ile Esra'nın bulunduğu otomobile bu araçtan ateş edildi. Araç daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Cinayeti ben işlemedim" dedi.
Bunun üzerine mahkeme tarafından cinayetin meydana geldiği sokakta iki aracın yan yana geçebilecek mesafe olup olmadığını tespit etmek için keşif yapıldı. Tutuklu Orhan Ö. cezaevinden getirilerek, olayın olduğu sokakta tekrar ifadesine başvuruldu. Mahkeme heyeti, ayrıca Esra G.'nin içerisinde vurulduğu aracın sahibi N.G. ve şahitleri dinledi.
Keşfin ardından Orhan Ö., yeniden cezaevine gönderildi.