Ürettiği kaliteli çilekle Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezi olan Kurşunlu Mahallesi'nde çilek hasadı Ramazan ayının ilk günü başladı. 7 ay sürecek hasat başlarken, mahalle sakinlerinin geçim kapısı olan çilek, çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca kişinin el emeğinin ardından sofralara ulaşıyor.

29 Mart Güncel Altın Fiyatları 29 Mart Güncel Altın Fiyatları

Kurşunlu Mahallesi'nde yaklaşık 6 bin dönüm alanda üretimi yapılan çileğin hasadı, kış mevsiminin ılık ve yağışsız geçmesi nedeniyle erken başladı. Mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Kurşunlu mahallesi Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış, "Türkiye'nin çilek üretim merkezlerinden olan Kurşunlu mahallemizde hasadımız başladı. 11 yıl önce çilek üretimine başlanan mahallemizde, üretim her yıl artarak devam ediyor. Bu sene 30 bin ton civarında çilek rekoltesi beklentimiz var. Mahallemizde bitmek üzere olan çiftçiliği, çilek sayesinde kurtardık diyebiliriz. Şuan da kilosunu 5-6 TL'den satıyoruz. Maliyetlerimiz arttığı için, geçen yıla baktığımızda kazancımız kısmen de olsa aynı olacak diye düşünüyoruz. İnşallah daha iyi verimler alabiliriz." dedi.

Çilek hasadının genellikle Nisan ayında başlayıp Aralık ayına kadar sürdüğünü aktaran Satılmış, "7 ay civarında hasadımız sürüyor. Türkiye'nin bazı illerinde yapılan çilek üretimlerinde 3-4 ay hasat yapılırken, sadece bizim Kurşunlu mahallemizde 7 ay hasat yapılıyor. Avantajımız var. Çileğimizin tadı ve aroması da oldukça güzeldir. Bölgemiz insanları da çilek yetiştirmeye tamamen öğrenmeye başladı. Daha profesyonelce yapılıyor." ifadelerini kullandı.