CHP Gençlik Kolları Başkanı Okan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyeti, tüm vatandaşlarıyla, Korona Virüsü'ne karşı topyekün mücadele ediyor. Vatandaşlar kendi alışkanlıklarından sorumluluklarından ve rahatından ödün vererek bu sürece katkı koyarken, devletin tüm kurumları elindeki tüm imkanları bu savaşın kazananı olmak için seferber ediyor. Elbette ki hazırlıksız yakalandık, süreç içerisinde aksaklıklar noksanlıklar olacaktır. Bu süreç bittiğinde, iyi niyetle yapılan hatalar sineye çekilecek, hoş görülecektir. Ama kötü niyetin, beceriksizliklerin ve basiretsizliklerin de hesabının sorulması eşyanın tabiatına uygun olandır. Hükümetimiz, elinde kısıtlı olan imkanlarını ekonomiyi ve özellikle sağlık sistemini ayakta tutmak için kullanırken, yetişemediği yerde halktan yardım talebinde de bulunmuştur. Bu süreç topyekün mücadeleyi ve dayanışmayı gerektirir. Fakat hemşehrilerimizden bize ulaşan şikayetler göstermektedir ki, bu süreçte samimiyetten ve dayanışma bilincinden uzak duranlar var"

"İçişleri Bakanlığımızın Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda almış olduğu karar doğrultusunda sokağa çıkma yasakları sürecini yaşıyoruz. Bu süreçte halk mağdur olmasın diye fırıncılarımız, tatlıcılarımız, lokantalarımız, pideci ve pastaneci esnaflarımız belirli kısıtlamalara tabi olmak üzere faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu esnaflarımızın pekçoğu, kar amacından ziyade, İnegöl Halkı mağdur olmasın diye dükkanlarını açık tutuyorlar ve var güçleriyle hizmet ediyorlar. Koronavirüs genelgesiyle hali hazırda boğulmak üzere olan pek çok iş kolundan olan bu esnaflarımızın yakasında bir de bazı meslek odalarının eli var. Sokağa çıkma izni süresince hizmete devam etmek için odalarından faaliyet belgesi almak zorunda olan esnaflarımız, tek sayfa a4 kağıdından ibaret olan bu belge için 30 TL ödemek zorunda bırakılıyor. Esnaflarımız ve zanaatkarlarımız iş yapabilmek için bu odalara kayıt olup hali hazırda aidat da öderlerken, zorunlu bırakılmış bu basit belge için 30 Türk Lirası istenmesi tad kaçırıyor" dedi.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"Buradan, faaliyet belgesi için bu miktarda ücret talep eden odalarımızın yöneticilerine sormak isterim" diyen Göktaş, şöyle devam etti: "Bu basit hizmetin 30 Lira tutarında bedeli olmasının mantıklı bir açıklaması var mıdır? Şu süreçte tüm devlet kurumları esnafa yardımcı olmaya çalışırken, bu ücretin hatta bu miktarda tahsil edilmesine gerek var mıdır? Odaların görevi üyelerinin sorunlarına çözüm aramak ve bulmak değil midir? Bu işlem, bu zor durumdan fayda sağlamak değil midir? İnegöl halkının güzel insanlarının nazarında, faaliyet belgesi için fahiş ücret talep eden meslek odalarını bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Cefakar İnegöl Halkına sağlıklı günler ve sabır diliyorum"