"HER TÜRLÜ BASKIYA KARŞIYIZ VE KINIYORUZ"

CHP İnegöl İlçe BaşkanıKemal Torun yaptığı yazılı açıklamada; "Yazılı ve görsel basınımızın çok değerli Emekçileri; öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum.Doğru bilgiye ulaşmak her vatandaşın hakkı olmakla birlikte; Gazetecilerin ve basın yayın kuruluşlarının da yasal sorumluluklarıdır.Halkımızın doğru bilgi alma hakkı engellenmemeli ve Demokrasinin kökleşip yerleşmesi için zorunluluk olan basın özgürlüğünün önemi herkes tarafından anlaşılamalıdır. Oysa ki günümüzde ; basın Emekçileri üzerinde siyasi baskılar uygulanmaktadır.Bizler gazetecilere uygulanan her türlü baskıya karşıyız ve kınıyoruz" dedi.

"Dünya'da Basının özgür olduğu ülkelerde, basın kendi alanında özgürce yayın yapmaktadır.ve böylece Demokrasileri daha sağlam temellerle korunuyor" diyen Torun, şöyle devam etti: "Gazeteciler siyasi baskılara boyun eğmiyor. Bir yaptırım uygulanmıyor.Ülkemizde ise son yıllarda artan baskı ve yönlendirmelerle, Basında tekelleşmeler oluştu. Siyasi otorite kendi yandaş ve havuz medyasını oluştururken , muhalif ve merkez medyayı çeşitli ceza ve vergilerle baskı altına aldı.Uyduruk delillerle ülkemizi en çok gazetecinin tutuklu olduğu 3.Dünya ülkesi durumuna getirildi"

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

"DOĞRULARI YAZAN GAZETECİLERE KULAK VERİLMİYOR"

"Yandaş medya trolleri sayesinde haberleri ve olayları çarpıtarak halkımızın doğru bilgi alma hakkını engelledi. Doğruları yazan gazetecilere kulak verilmiyor veya bir takım suçlamalarla susturuluyor.Ben yaptım oldu mantığıyla değil, ortak akla kulak verilseydi. Bugünkü olumsuzluklar yaşanmazdı.Ne terör hortlar nede iç çatışmalar yaşanırdı, ne Ortadoğu bataklığına girilir ne de komşularımızla iyi ilişkilerimiz bozulurdu, yada çöken ekonominin iç ve dış düşmanların işidir; savunmasına ihtiyaç duyulurdu.Bizler, hiçbir gazetecinin işini doğru yaptığı için 'başıma bir iş gelir mi ' korkusu duymadığı, Patronuna veya birilerine yaranmak için trollük yapmadığı, iş güvenceli çalışacağı bir iş sahası olması dileklerimizle10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.Gazetecilik yaptığı için tutuklu bulunan gazetecilerin de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz"