İlçe Sekreteri Bengül Kavlan yaptığı yazılı açıklamada;

"Tank Palet Fabrikası'nın kastedildiği anlatılırken bu bölümden olmayacak bir anlam çıkartmak tamamen bir algı operasyonudur! Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, Tank Palet Fabrikasının satışına karşı çıkınca linç girişimi ile karşılaşmıştır. Beyanındaki maksadı açıkça dile getirdiği halde niyet okumak neden?"

MHP İlçe Başkanı niyet mi okumak istiyor? Buyursun bunları okusun. Terörist başına bebek katiline Öcalan'a Sayın, şehitlerimize kelle denirken MHP İlçe Başkanı neredeydi? Terörist başının mektubu okunurken ve kırmızı bültenle aranan kardeşi katil Osman Öcalan TRT televizyonuna çıkarken MHP İlçe Başkanı neredeydi? Askerlik yan gelip yatma yeri değildir dendiğinde MHP İlçe Başkanı neredeydi?"

"Sayın ilçe başkanı neden o gün sesinizi duymadık da şimdi algı operasyonu yaratmaya çalışıyorsunuz? Sayın Başkan 'Kahraman Ordumuz asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla; her türlü tehdit ve tehlikeye karşı 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içerisinde; ciddiyet ve samimiyetle görevini yerine getirmektedir, getirmeye de sürdürecektir' diyorsunuz. Bizler Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Ordumuz ile her zaman gurur ve onur duyduk. Taki; FETÖ terör örgütü üyesi olan iş birlikçilerinin Türk Silahlı Kuvvetlerimizde hak etmedikleri makamlara getirilinceye kadar."

"O günde gördük, bu gün de görüyoruz ki; asil Türk Ulusunu gerçek Türk askeri korudu ve korumaya da devam ediyor. Sayın Başkan diyorsunuz ki 'Peygamber Ocağı Silahlı Kuvvetlerimizi zehirli diliyle hedef alan Ali Mahir Başarır'ın hakaretleri, Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonunu düşüremeyecektir.' Yukarıda sorduğum söylemler yapılırken Mehmetçiğimizin moralini neden hiç düşünmediniz?"

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"Kahraman Türk Ordusu, Necip Türk milletinden aldığı güç ve destekle beklenen olmaya ve beklenilen yerde bulunmaya devam edecektir diyerek Sayın Ali Mahir Başarır vekilimiz üzerinden algı operasyonu yaratmaya çalışacağınıza bebek katiline Sayın Öcalan dendiği gün konuşsaydınız da bizde samimiyetinize inanaydık. 'Tank-Palet Fabrikası demek, ordunun namusu demek, onuru demek' diyen milletvekilimiz Ali Mahir Başarır sonuna kadar seninleyiz, yanındayız." diye konuştu.