CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan, yaptığı yazılı açıklamada; " Türkiye gündemi yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tepkisini çeken sözleriyle meşgul olmakta,bu da bizi üzmektedir.Biz İnegöllüler olarak İnegöllü bir Belediye Başkanının Türkiye gündeminde bu şekilde anılmasından hicap duyuyoruz. Daha önce Cumhuriyetin temel ilkelerini savunan önemli yazarlara kötü sözler söylemiş ve ardından özür dilemek zorunda kalmıştı. Bu sefer daha ileri giderek 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Ormancılar günü ile kıyaslamış, halkın tümünü ilgilendirmediğini iddia etmiştir.Ormancılar günü sadece ormancıları ilgilendiriyor olabilir ancak Zafer Bayramının tüm halkımızı ilgilendirdiği açıktır. Evet 30 Ağustos sadece protokol bayramı olarak kutlanıyor olabilir.Peki bu milli bayramlarımızı kim bu hale getirdi. Stadyumlarda, şehir caddelerinde resmi geçit törenleriyle kutlanan bu bayramları kim okul salonlarına sıkıştırdı?" diye sordu.

"Yine bağlı olduğu iktidar partisinin politikaları yüzünden bu kutlamaların halk nezdinde yapılması engellenmektedir" diyen Soydan; "Halk bunu fark etmiyor mu sanılıyor? Halkın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarımızın 15 Temmuz programlarının gerisinde kaldığının fakında olmadığı mı zannediliyor? Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz, 30 Ağustos Zaferi ile kazanılan Cumhuriyet değerlerini korumak için halkın verdiği çabadır. 15 Temmuz halkı ne kadar ilgilendiriyorsa 30 Ağustos da ilgilendirmektedir. O nedenle ücretsiz ulaşım konusu gündeme geldiğinde itiraz etmenin yollarını ararken talihsiz cümleler kurmak yerine hemen kabul edilmesini sağlamak en doğrusu olacaktı. Böylelikle Belediye Meclisinde muhalefetin de toplantı terk etme riski olmayacak, işte o zaman ortak aklın geçerli olduğu bir meclis oluşacaktır"

"Bizler Sayın Alinur Aktaş'ı İnegöl'den tanımaktayız. Alinur Aktaş İnegöl Belediye Meclisinde görevde olduğu süre içinde aklına geleni söylemiş, istediği kararları rahatlıkla aldırmış, AK Parti politikasını tüm İnegöl halkı üzerinde empoze etmeye çalışmıştır. Ancak, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde bunu yapamayacağının farkına varmalıdır. Söylediklerine dikkat etmeli makamına yakışır şekilde ciddiyetle hareket etmeli, bu milletin manevi değerleri ile ilgili konularda maksadını aşan cümleler kurunca gündem olabileceğini aklına getirmelidir. Gelen tepkiler üzerine de yıpratılmak isteniyor gibi algı yönetimleri de işe yaramamaktadır. Tepkileri göğüslemek için özür dilemek ya da sözlerim çarpıtılmıştır demek samimi olmamakla birlikte sorumluluk sahibi siyasetçiler ve kanaat önderleri sarf ettikleri cümlelerin toplumda nasıl karşılık bulacağını söz ağızdan çıkmadan önce düşünmelidir"

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

"Dün bir bugün iki yaşanan bu vakalar Alinur Aktaş'ın toplumumuzun asgari müşterek değerleriyle ve bizi biz yapan tarihi olay, olgu ve şahsiyetlerle bir problemi olduğunu göstermektedir. Bu noktadan itibaren Cumhur İttifakının paydaşı MHP yönetimi de kendisini sorgulamalıdır. Osman Öcalan'ı TRT'den canlı izlemiş olan MHP'li vatandaşlarımız, bu ülkenin sınırlarının çizen Meydan Muharebesinin, Ormancılık günü ile bir tutulmasını da acıyla izlemiştir. Sonuç olarak geldiğimiz bu noktada zaten İnegöl Belediye Başkanlığını başarıyla yürütememiş ve elle tutulur bir başarısı olmayan bir başkanın Ankara'dan gelen talimatla Bursa gibi tarihi ve ekopolitik önemi olan bir şehre aday gösterilmesinin Bursalılar adına ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha görmüş olduk"