Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

KESKİN BİR KALEM VE YÜREKLİ BİR YİĞİDE SELAM OLSUN

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, yaptığı yazılı açıklamada; "Keskin bir kalem ve yürekli bir yiğide selam olsun.Bundan 27 yıl önce 24 Ocak 1993 'de Cumhuriyet düşmanı karanlık güçler tarafından alçakça katledilen araştırmacı-gazeteci -yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001'de Emniyet Müdürlüğü'den valilik binasına giderken pusuda şehit düşen Gaffar Okkan'ı özlemle anıyor önlerinde saygıyla anıyoruz

UĞUR MUMCU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ülkemizin yazarları, Bilim adamları neden öldürülür? Uğur Mumcu neden öldürüldü? Hepimizin çok iyi düşünmesi ve sorgulaması gerekir.Uğur Mumcu'nun kim olduğunu neler düşündüğünü, neler yazdığını, beyin ve yürek gözümüzle iyi görürsek, daha doğru anlarız,doğru yargılara varırız.Uğur Mumcu emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşımızın savunucusu bir yurtseverdi.Uğur Mumcu Atatürk Aydınlanma Devrimlerinin ışığında Tam Bağımsız Türkiye'den yana bir Kemalist'ti"

EMEKTEN VE EMEKÇİDEN YANAYDI

"Uğur Mumcu toplumumuzun gelişmesine ayak bağı olan gericiliğe, yobazlığa , irticaya karşıydı. İnsanlarımızın üstüne karabasan gibi çöken, kula kulluk ettiren tarikatlara , şeyhlere karşı laik demokratik hukuk kurallarının yaşama geçmesini isteyen bir Cumhuriyetçi idi.Uğur Mumcu bilimsel düşünürdü. İnsan beynini körelten doğmalardan uzaklaşmasını , aklın inançlardan özgürleşmesinin gerekliliğine inanırdı.Uğur Mumcu emekten ve emekçiden yanaydı. ''Emek en yüce değerdir'' düşüncesiyle paylaşımcı ve dayanışmacıydı. Onun için barış ve kardeşlik olmasa olmazdı.

Her türlü baskı ve zorbalığa karşı yani faşizmin her türüne karşı özgürlükçü ve devrimci idi.Uğur Mumcu için vatan deyince akan sular dururdu.Tam Bağımsız Türkiye sevdalıydı.Yüreği insan sevgisi ile dolu, beyni toplumcu düşüncelerle yoğrulu, kalemi bilimden ,emekten, Tam Bağımsız Türkiye'den yana keskin bir kılıçtı" ifadelerini kullandı.

UĞUR SEVGİSİ YÜREKLERDE KÖK SALDI

"Peki Uğur Mumcu'yu kimler susturmuş olabilir?" diye soran Kavlan, şöyle devam etti: "Uğur Mumcu'yu katledenlere, katline zil takıp oynayanlar size sesleniyoruz;Uğur sevgisi yüreklerde kök saldı. İnsanlığın bir değeri olarak insanlık var oldukça Uğur Mumcu yüreklerde sevgi, beyinlerde ışık olarak yaşayacaktır.

Ayrıca; Diyarbakır'a 'evim' diyen ve Diyarbakırlıların da 'baba' olarak nitelendirdiği Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ise 24 Ocak 2001'de Emniyet Müdürlüğü'den valilik binasına giderken pusuya düşürülmüş, açılan çapraz ateşte yanında bulunan 5 polis memuruyla birlikte şehit olmuştu. 19 yıl önce hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan başta olmak üzere ülkemizin huzuru ve güvenliği uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Son olarak Cumhuriyet Devrimi ve Demokrasi şehidilerimiz Uğur Mumcu'yu , Muammer Aksoy'u,Bahriye Üçok'u ,Ahmet Taner Kışlalı'yı ve diğer şehitlerimizi saygıyla özlemle anıyoruz"