Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından görevden alınması için MYK'ya sevk edilen CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yönetimi ile birlikte istifa etti. Büyükışıklar, "Parti içinde 'seçimle gelen, seçimle gider' diyemeyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yi savunmaya geldiğinde bu sözleri tüm ulusa söyleyebilmiştir" dedi.
ANLAŞMAZLIK İÇİNE DÜŞTÜK
Öte yandan CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Bengül Kavlan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükışıklar'a tepki gösterdi. Kavlan; "Bilindiği gibi, 29.11.2015 Tarihinde CHP İnegöl İlçe kongresinde yapılan seçimle, Onurlu bir görev olan İlçe Yönetimine seçildik. İlçe kurultay delegelerimize bizlere bu onurlu görevi verdikleri için tekrar teşekkür ederim. Partimizin İnegöl'de iddialı bir duruma geldiği bir süreçte, ne yazık ki İl Başkanımızla, sebebini çokta bilmediğimiz bir anlaşmazlık içerisine düştük. İlçe Başkanımızla, anlaşamaması, Genel merkez nezdinde sürekli, görevden alma girişiminde bulunulması, üzerimize olumsuz anlamda bir baskı yüklemiştir. Genel merkezin böyle bir tasarrufta bulunmayacağı anlaşılması üzerine, klasik yöntem olarak il disiplin kurulunu devreye sokarak ilçe başkanını nihai olarak görevden uzaklaştırmıştır. Siyasi partilerde, disiplin en son uygulanması gereken mekanizma olması gerekirken, ilk akla gelen kurul olması üzücü bir o kadarda düşündürücüdür" diye yazdı.
İL BAŞKANININ TUTUMU DOĞRU DEĞİL
İl başkanının tutumunu doğru bulmayan Kavlan "Bizler seçimle işbaşına gelen bir ekip olarak, İlçe Başkanımızın arkasında olduk, il başkanının tutumunu doğru bulmadık. Bu tutumumuz dada hala ısrarlıyız. Ancak şahsım adına İlçe Başkanının istifa anında Genel Merkezi eleştirirken verdiği, örneklemeyi de doğru bulmuyorum. CHP Genel Merkezini ve Genel Başkanını HDP savunur konumda açıklama yapmak, parti terbiyesi ile bağdaşmadığı gibi, insaf çizgilerinin de dışına taşmıştır. CHP ne HDP'yi nede bir başka partiyi savunacak bir siyasi oluşum değildir. Ülke çıkarları adına, AKP'nin yanlışlarını dile getirmek HDP'yi savunmak anlamını çıkarmaz" dedi.
BENDEN SONRASI TUFAN MANTIĞI DOĞRU DEĞİL
İstifa eden İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar'ı eleştiren Kavlan "Parti içinde hangi yol ve yöntemlerle hak aranacağı, mevzuatımızda çok açıkken, itham ederek benden sonra tufan mantığı ile ayrılmak doğru değildir. Sonuç olarak; İlçe Balkanımızın bir haksızlığa uğradığına inanıyorum. Ancak yaptığı açıklamalara da katılmadığımı, tüm partililerimize ve kamuoyumuza duyurmayı görev sayıyorum" ifadelerine yer verdi.
CHP, BABANIZIN MALI DEĞİL
CHP İlçe eski Başkanı Halil Büyükışıklar da sosyal medyada hesabında şunları yazdı: "Başkanlıktan ve Üyelikten istifa etmiş olmamı farklı şekillerde saptırmaya çalışan Şövenist, hizipçi ve kulisçiler CHP sizin tekelinizde babanızın malı değil. Hala CHP'li ve Atatürkçüyüm. Dışarıdan partim için mücadelem devam edecek. Demokrasiyi, Hak ve Hukuku rafa kaldıranlardan hesap sorma günü gelecek. CHP gerçek Sosyal Demokratların ve Atatürkçülerin yönetiminde olacak. Sizler CHP ye zarar veriyorsunuz"