CHP Înegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan; "Ekrem Başkan ve Mansur Başkan'ın yanındayız" başlığıyla yayımladığı basın açıklamasında; "Şeffaf ve dürüstçe iş yapana soruşturma, çalan çırpan hırsızlık yapana alkış, iyilik yapan suçlanacak. Bunu ne ahlak ne de vicdan kabul eder. İnsanın aklı mantığı almıyor!... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş'a Halka hizmet ve yardım ettiniz soruşturması... Tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını yüzünden ekonomik sıkıntı yaşanırken İmamoğlu ve Yavaş'a İçişleri Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlara destek için başlatılan bağış kampanyası nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankara Büyük Şehir başkanına soruşturma başlattı. Her iki değerli başkanımızında suçları halka yardım etmek. İçişleri Bakanlığı 'halka yardım ettiniz alın size soruşturma' dedi" ifadelerinim kullandı.

Kavlan açıklamalarını şu sorularla sürdürdü: "Sormadan edemiyorum nasıl bu kadar susabiliyorsunuz? Bunca zulmün bunca yalanın ve dolanın karşısında? Nasıl bu kadar kaskatı durabiliyorsunuz? Paraya pula, statüye ve bir dolu saçmalığa nasıl bağlanıyorsunuz körü körüne? Nasıl bu kadar kibirli düşünüyorsunuz? Size düşlerden oyunlardan ve özgürlükten bahsettiğimizde, nasıl umursamaz olabiliyorsunuz ? Nasıl bu kadar bencil yaşayabiliyorsunuz? Biz ki, bir noktanın milyarlarca parçasından biri bile değiliz yer yüzünde; biz den, ben den üstün olduğunuzu nasıl iddia edebiliyorsunuz? Nasıl bu kadar yabancılaşabiliyorsunuz? Kuruyorken dallarımız ve gövdemiz çürüyorken nasıl vahşileşebiliyorsunuz? Nasıl bu kadar odaklanabiliyorsunuz kendinize? Övündüğünüz köprülerinizin, yollarınızın altındaki toprağın sahibi siz değilsiniz. Gökyüzünü nasıl bu kadar sahiplenebiliyorsunuz nasıl onurunuza yedirebiliyorsunuz? Nasıl bu kadar inanabiliyorsunuz? Cennet de, cehennem de ruhunuzda gizli dürüstlüğü, vicdanı can kıymetine inanmanızı dilerdik; ruhumuzdaki insan sevgisini duyumsayabilmenizi. Anlıyorum ki mümkün değil bu; oysa ben sen yok... Biz varız...Bir parça, bir bütün olduğumuzu nasıl bilemezsiniz..."

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

"Koronavirüs salgını sırasında millete yardım için bağış toplayan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu başkanlarımız halka bize, bizlere dokundular. Bir parca vicdanımız varsa bu haksızlıkta bu iki güzel Başkanımızın yanında oluruz. Bizler sonuna kadar yanındayız. Kişilere hizmet dönemi bitti, halka hizmet başladı."