DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

İnegöl Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün bu yıl ramazan bayramına denk gelmesi nedeniyle, çevre günü etkinliklerini gecikmeli olarak gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliği, ilçemizdeki okullardan yüzlerce öğrencinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.Dün saat13.00'da başlayan şenlik kapsamında, öğrenciler İnegöl Belediyesi önünden kortej yürüyüşü ile Hikmet Şahin Kültür Parkına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Alper Taban ve protokol üyelerinin de eşlik ettiği yürüyüşte, öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlarla temizlik konusuna vurgu yaptı. Yürüyüş sonunda park içerisinde hazırlanan platformda ise çocuk oyunları ve farklı etkinliklerle gerçekleştirilerek öğrencilere de simit ve ayran ikramı yapıldı.

PIRIL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İnegöl Belediyesi Temizlik Maskotu 'Pırıl'ın da bulunduğu etkinlikte, öğrenciler Pırıl'a büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar ve kurulan oyun parkurunda eğlence dolu dakikalar yaşanırken, şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SERGİLENDİ

Şenlik kapsamında alanda okulların stantları da yer aldı. Stantlarda okulların geri dönüşümle ilgili yaptıkları çalışmalar sergilendi.

"GÖNÜLLÜ ELÇİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Şenliğin açılışında sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, burada öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Taban, "Sizler okullarınızda zaten çevre ve temizlikle ilgili eğitimler alıyorsunuz. Yalnız bizim bir problemimiz var. Bizim problemimiz, farkında olmayarak şehrimizi kirletenler var. Hatta bazen çevre etkinlikleri adı altında bizler bile kirletebiliyoruz. Yediklerimizi, içtiklerimizi, ambalajlarını farkında olmayarak yere atıyoruz gibi geliyor. Biliyorsunuz 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bizler de bu tarih bayrama denk geldiği için tatil dönüşü böyle bir etkinlik yapalım istedik. Sizlerle, temizlik elçilerimizle bir araya gelelim istedik. Ben sizlerden destek, yardım istiyorum. Atıklarını sokaklara, yerlere, yeşil alanlara atanları güzelce, kırmadan, incitmeden uyarmamız gerekiyor. Bu konuda desteğinizi istiyorum" dedi.

DİNİMİZ BİZE TEMİZ OLMAYI EMREDİYOR

"Bizler Müslümanız, kirletmek gibi bir hakkımız olamaz" sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, "Dinimiz bize temiz olmayı emrediyor. Dolayısıyla bizler de temiz kalabilmek için nasıl evimizi, işyerlerimizi, arabamızı temiz tutuyorsak şehrimizi, ikinci evimizi de aynı şekilde temiz tutmak zorundayız. Sizler bize bu konuda her zaman destek verdiniz, bundan sonra da desteğinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinize, öğretmenlerinize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Şükrü Görücü ise "Bugün burada sizlerle birlikteyiz. Çevreye baktığımızda, çevrenin hiç arzu edilen bir noktada olmadığı, maalesef insanlar tarafından hem ülkemizde hem de dünyada çevrenin kirletilmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda sizler gönüllü elçilersiniz. Bizler de sizin yanınızdayız. Ben öncelikle bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımıza, ekibine, milli eğitim müdürlüğümüze ve siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Çevre kirliliği deyince önce ilçemize bakmamız gerektiğini kaydeden Görücü, "Akşamları motorlarla, arabalarla bağırtarak hem insanları hem çevreyi rahatsız ediyorlar. Bunlarla mücadele edeceğiz. Baca gazından zehir akıtanlarla mücadele edeceğiz. Yolda sigara izmariti atanlarla mücadele edeceğiz. Gürültü kirliliği yapıyoruz, her tarafta reklamalar var, görüntü kirliliği yapıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz. Geleceğin nesilleri olarak temiz bir çevre istiyorsak, bizlere de önemli görevler düşüyor. Dolayısıyla bunları ortadan kaldırmak için bizler hep birlikte mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından yıl içerisinde okullar arasında yapılan geri dönüşüm toplamayla ilgili yarışmalarda dereceye giren okullara teşekkür belgeleri ve hediye çekleri takdim edildi. Ardından şenlik okulların gösterileri ve çocuk oyunlarıyla gün boyu devam etti.