17 ülkeden 1336 sporcunun katılım gösterdiği organizasyonda 100 kilometre uzunluğundaki Lapierre ve 47 kilometrelik Toyota Hybrid etabı kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Organizasyonda ayrıca 11 görme engelli ve 3 paralimpik sporcu da yarışma fırsatı buldu. Çeşme Marina'dan başlayan yarışlar aynı yerde sona erdi.

Fenerbahçe normal sezonu lider tamamladı Fenerbahçe normal sezonu lider tamamladı

Veloturk Gran Fondo yarışlarından elde edilen tüm gelirler Veloturk'ün 'Bir çocuk gülerse dünya güler' projesine aktarıldı ve 140 ihtiyaç sahibi çocuğa bisiklet hediye edilmesi için kullanıldı.

İlçemizi temsil eden sporculardan Davut Alkan uzun parkur (100 km) 35+ kategorisinde 3. olurken; Abdulkadir Arslan kısa parkur (47 km) 55+ kategorisinde 2. oldu. Ayrıca yarış kafilesinde Emrullah Sarı, Ferhat Turlak, Ferhat Yılman, Emrah Gürel, Cüneyt Özendik, Murat Değişici, Kemal Kayalı, Ömer Doğu, Burcu Gürel ve Tuğba Yılman ilçemizi başarı ile temsil etti. İnegöl Belediyesi'nin ulaşım sponsoru olduğu takım yeni kurulmasına rağmen bu sene katıldığı 4 yarışta da podyuma çıkmayı başardı.