Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

Cerrah Mahalle Başkanı Orhan Bektaş, Mahallede altyapı ile alakalı çok ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Lağım ve atık su giderlerinin açılan çukurlara döküldüğünü belirten Bektaş, "Özellikle altyapısı yapılmamış bölgelere önceki dönemlerde yapılan imar planlamaları ve verilen inşaat izinleri sebebiyle lağım ve atık su giderleri açılan çukurlara dökülüyor. Kış aylarında yağan kar ve yağmurla taşan bu çukurlar hem sağlık hem de çevre kirliliği açısından tehlike saçıyor. Yaz aylarında ise oluşan sıcaklık sebebiyle bölgede önemli ölçüde kötü kokuya sebebiyet veriyor. Bu sıkıntılar ile ilgili onlarca kez yapılan başvurular ve yetkililerle yapılan görüşmelere rağmen bir türlü çözüm üretilemiyor."

"Bölgede önceki dönem yapılan hatalar nedeniyle oluşan sıkıntılar ortadayken aynı hataları tekrarlayıp bölgede bu dönem yeni yapılan imar uygulaması ile altyapısı ve yolları yapılmamış imar alanlarının oluşturulması ve inşaat izninin verilmesini ise hayretler içerisinde takip etmekteyiz. Mevcut sıkıntıların çözülmesini beklerken bu sıkıntıları kat ve kat arttıracak olan bu uygulamanın en azından altyapı çalışması yapılıp bitirilene kadar tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Yine mahallede ana arterler haricinde çukursuz sokak ve cadde bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Büyükşehir yasası ile birlikte sorunların çözüleceğine dair vaatlerde bulunan yetkililer mahalle halkının en doğal hakkı olan düzgün, sağlıklı altyapı ve yol ihtiyacını bile maalesef karşılayamamaktadır." diye konuştu.

MOBESA KAMERA SİSTEMİ

Mobese sisteminin kurulmasını talep eden Bektaş, "Cerrah ile ilgili bir diğer gündem maddemiz ise mahallemizdeki MOBESE kamera sisteminin olmayışı. Maalesef mahallemizde son yıllarda asayiş suçlarının çok sık yaşanması özelliklede hırsızlık olaylarının artması ve yine maalesef ki bu olaylarının birçoğunun aydınlatılamaması sebebiyle bu olayların tespiti ve suçlularının yakalanması açısından hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz mahallemizin güvenliği açısından olmazsa olmaz gördüğümüz MOBESE sisteminin ivedi bir şekilde kurulmasını talep ediyoruz."

"Değerli mahalle sakinlerimiz. Saadet Partisi olarak yapıcı muhalefet anlayışıyla hareket ettiğimizi, sorunlarla birlikte çözüm önerileri de sunmaya gayret ettiğimizi sizlerinde mahallemizdeki sorunların tespiti ve çözüm önerilerinizin dile getirilmesi ile alakalı taleplerinizi bizlere iletebileceğinizi belirtir hepinize sağlıklı huzurlu günler dileriz." dedi.