Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!
Kulaca bir Osmanlı köyü... Kulaca kalesi Osmanlı'nın ilk fethettiği kaledir. Kalesi zamanla kaybolsa da, Osmanlı döneminden kalma tarihi camisi hala ayakta.
Bursa İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının öncülüğünde Haziran ayında başlatılan Kulaca köyü Mehmetbey Caminin restorasyon ve çevre düzenlenme çalışması devam ediyor.
1714 YILINDA YAPILDI
418 bin TL bedelle ihaleyi alan firma tarafından sürdürülen restorasyon çalışmasıyla 1714 yılında yapılan cami, eski hali muhafaza edilerek, yeniden inşa ediliyor.
Caminin restorasyon ve çevre düzenlemesinin Aralık ayına kadar bitirilmesi hedeflenirken, caminin ibadete kapatılması nedeniyle köy sakinleri ibadetlerini düğün salonunda oluşturulan mescitte yapıyor.
İBADETLERİNİ DÜĞÜN SALONUNDA YAPIYORLAR
Mehmetbey Camii İmamı A.Rahman Topal: Camideki restorasyon ve çevre düzenlenme çalışmasının Haziran ayında başladığını hatırlatarak: "1714 yılında yapılan camimiz, eski hali muhafaza edilerek, yeniden inşa edilecek. Eski yapısından hiçbir ödün vermeden eskiye uyarlanarak yenilenmiş haliyle camimiz ortaya çıkacak. Camimizin tadilata girmesi nedeniyle ibadetimizi düğün salonunda yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
ESKİ DUVARLAR YENİDEN YAPILIYOR
Rahman Topal: "Başlangıçta tadilat olarak başlandı fakat camimizin çatısı söküldükten sonra duvarların ihtiyaca cevap vermediği görülünce sökülerek yeniden yapılmasına karar verildi. Bu kurul kararıdır. Camimizin duvarları yapılırken, kiremit tozu ve kireç kullanılıyor. Şuan yapılmamış haliyle eski halinden çok daha güzel. Camimizin bittiğinde daha güzel olacağına inanıyoruz. Aralık ayının sonunda caminin teslim edilmesi düşünülüyor. Ancak ufak tepek aksaklıklar hesap edildiğinde camimize Şubat ayında kavuşacağımızı düşünüyoruz" dedi.
.