Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak binlerce insanın ölmesine sebep olan korona virüs başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi kasıp kavururken, Türkiye genelinde de virüse karşı büyük bir mücadele veriliyor.

Sağlık ve İçişleri Bakanlığının virüsle ilgili yayınladığı genelgeler eksiksiz uygulanırken, "Evinde kal" çağrısına kulak veren milyonlarca vatandaş evlerinden dışarıya çıkmayarak virüsün yayılmasına engel oluyor.

Hangi kadınlarla evlenilmez? Kişi hangi akrabaları ile evlenemez? Hangi kadınlarla evlenilmez? Kişi hangi akrabaları ile evlenemez?

Önlemlerin başında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camiler kapatılıp, virüs tehlikesi geçene kadar camilerde cuma namazları başta olmak üzere cemaatle namaz kılınması yerine herkesin namazlarını evlerinde eda etmesi istenmişti. Son bir haftadır camilerden ezan sesleri yükselirken, cemaatle namaz kılınmıyor, isteğe göre ferdi olarak namaz kılınabiliyordu. Dün akşam da Türkiye genelinde yatsı ezanının ardından dua okundu. Vatandaşlar ise bu anları cep telefonları ile kaydetti.