1-7 Ekim 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılışı yapıldı.

CAMİ-KADIN-AİLE

Haftanın açılış programı dün İlçe Müftülüğü tarafından İshakpaşa cami bahçesinde düzenlendi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde 'Cami-Kadın ve Aile' teması işlenecek.

Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı

İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, din görevlileri ile vatandaşların katıldığı program saygı duruşunun ardından okunan İstiklal marşı ile başladı.

CAMİLER KABE'NİN BİR ŞUBESİDİR.

İshakpaşa Camii müezzini hafız Hasan Tüfekçi'nin kur'anı kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan: Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni etti.

Camilerin ilim ve kültür merkezi olduğunu aktaran Çiçekfidan: "Camiler, İslam'ın simgesi, birlik, beraberlik ve eşitliğin kaynağı. Camiler, toplumların hayatlarını etkileyen olaylarda önemli rol üstleniyor. Camiler, Kabe'nin birer şubesidir" dedi. Osman Çiçekfidan: Camilerin, ilim ve irfan ocağı olduğunu sözlerine ekledi.

Karalar köyü imam hatibi Gürsel Gözütok'un kendi yazmış olduğu şiiri okumasının ardından konuşan İlçe Müftüsü Bayram Canbey: Camiler ve Din Görevlileri Haftasının 1986 yılından bu yana kutlandığını söyledi.

"TOPLUMA HİZMET ETMEK, HAKKA HİZMET ETMEKTİR"

Programlarla haftanın kutlandığını aktaran Canbey: "Bu haftada birlik ve beraberliğin önemi ifade edilmeye çalışılıyor. İnsanla başlanmış olan inanma ve tapınma duygusu Kabe'yi muazzamayla başladı. Kıyamete kadar böyle devam edecek. Cenab-ı hakka ham ediyoruz, Kabetullah'ın, camilerin ve mescitlerin yanında yer almamızı lütfetmiş. Bir toplumun hizmetinde çalışıyorsak, Allah katında güzel bir hizmettir. Camide imam, müezzin ve din görevlisi olarak hizmet veriyorsak, güzel bir yoldayız demektir. Topluma hizmet etmek, Hakka hizmet etmektir anlayışı içerisinde görev yapıyorsak, Allah yolunda hizmet ediyoruz demektir. Ondan dolayı da Allah'a şükrediyoruz" diye konuştu.

"CAMİLERİMİZ, İLİM VE İRFAN MEKTEPLERİDİR"

Müftü Canbey: Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde 'Cami-Kadın ve Aile' temasının işleneceğini kaydetti. İlimin kadın ve erkek üzerine farz kılındığını bildiren Canbey: "Kadın ve erkek ilmi beşikten mezara kadar aramakla mükelleftir. Camilerimiz, ilim ve irfan mektepleridir. Kadınlar ve erkekler Camilerden, istifade etmesi gerek. Camiler haftası içerisinde hanım kardeşlerimizin cemaate katılmaları ve cemilerden faydalanmaları sağlanmalıdır. Camilerde kadınlara uygun mekanların mutlaka oluşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DİN GÖREVLİLERİ AKİL İNSANLAR

İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: din görevlilerinin ve öğretmenlerin akil insanlar olduğunu belirtti. Başkan Aktaş: "İçinde insan sevgisi ve Allah korkusu yetiştirmediğimiz sürece yaptıklarımız her zaman yarım kalacaktır. Bunları tamamlayacak camilerimiz ve din görevlilerimizdir. Hafta kapsamında düzenlenen program ile etkinliklerin camilerimizi ve din görevlilerimizi daha iyi anlamak için vesile olsun" dedi.

"CAMİLER SADECE ERKEKLER İÇİN DEĞİL"

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının 'Cami-Kadın ve Aile' olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Ali Akça: "Camilerimiz, erkeklerin kullanma hakkından daha fazla kadınlarımızın kullanımına açık olduğu bilinmelidir. Kadınlarımız bu haklarını kullanmalıdırlar. Çünkü camiler sadece erkekler için değildir. Eymir köyünde yapılan caminin açılışını tuğla taşıyan eller yaptı" diye konuştu.

"GÜZEL DİNİMİZ, GÜZELLİĞİ SEVER"

Kaymakam Akça: "Bayrağımız ve camilerimizin bu toprağın kimlik kartıdır. Bizim insanımız camileri sever. O yüzden camileri kendisi inşa eder. Bu konuda devlete yük olmazlar. Güzel dinimiz, güzelliği sever. Estetik kaygıları ön plana çıkarır. Şuan içerisinde bulunduğumuz İshakpaşa Külliyesinde bulunan cami ve medreseye baktığımda güzellikten başka bir şey göremedim. 100 yıllar öncesinde bu güzellikleri ortaya çıkaran atalarımıza saygı duyarız. Bugün maalesef birçok camimiz estetik anlayıştan imar edilmemiş. Camilerimiz yapan vatandaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum. Camileri yaparken, güzel dinimizi ön plana çıkarttığı estetik kaygısıyla hareket edelim. Sağlamlıkla güzelliği birleştirerek, camilerimizi yapmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından tarihi mehter sahne aldı. Mehterin kısa konserinin ardından program sona ererken, programa katılanlara helva ikram edildi.

.