Tabakoğlu Cami imam hatibi Yücel Baykal, kendi gayret ve çabalarıyla hafızlar yetiştiriyor. Bu zamana kadar birçok hafız yetiştiren Baykal, 2 öğrenciyi daha hafız yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?

Hem okula giden hem de camideki hafızlık eğitimlerine katılan İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencileri, Yaz Kuran Kursunun ardından başladıkları hafızlık eğitimlerini tamamlayarak 3 yılda hafız oldular.

Tabakoğlu Camisinin imam hatibi Yücel Baykal, "Camimizde mahallemiz çocuklarıyla yapmış olduğumuz yaz dönemi kuran kurslarımızda hafızlığa yatkın olan öğrencilerimizden Fatma ve Muta ile 2017 yılında başladığımız hafızlık eğitimini başarı ile tamamladık. Bu iki öğrencimiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu hafızlık sınavını kazanmışlardır. Bu kızlarımız hem okul hem hafızlık eğitimini bir arada götürdüler.

"Camimizde hafızlık icazet programı yapacaktık. Bu kızlarımız Kur'an-ı Kerimi baştan sona bayan cemaatimiz huzurunda ezbere okuyacaklardı ancak pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Halen bir öğrencimiz Meryem de şu an Kur'an-ı Kerimin yarısını ezberledi. Hocaları olarak bu yavrularımızdan bir isteğim olacak. Her biri en az bir hafız yetiştirecekler. Yüce mevladan niyazım şudur ki bu yavrularımızı ve bütün çocuklarımızı kurana hadim eylesin. 'Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretenizdir' buyuran sevgili peygamberimizin sancağı altında bu yavrularımızı ve bizleri haşru cem eylesin" diye konuştu.