İnegöl'deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa; MÜSİAD üyeleri ile vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel'in selamlama konuşmasıyla başlayan konferansta konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit, İnsanın rızkına ulaşabilmesi için çalışıp kazanması gerektiğine dikkati çekti.

İslam'da ticaret esasının, Kuran ve sünnette belirlenen sınırlar dahilinde karşılıklı rızaya dayandığını kaydeden Akşit, "Allah'ın yarattığı çizgilere riayet edilirse yeryüzünde hiç kimse aç kalmaz. Bu konuda peygamberler bize örnektir. Her biri farklı bir meslekle uğraşarak rızıklarını kazanmışlardır. Tüm peygamberler çalışıp kazanarak yaşamlarını sürdürmüşler. Efendimiz Hz. Muhammed (a.s) ticaretle uğraşmış, ücretle koyun gütmüştür. Bütün peygamberlere uymak bizim için Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiştir. O yüzden çalışmak, helal kazanç sağlamak Müslümanların asli görevidir."

Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle

"İslami ilkelerle bağdaşan tüm ekonomik faaliyetlere katılma hakkı dinimizce verilmiştir. Ticari faaliyetlerin dürüst, yararlı ve güvenilir bir şekilde yürümesini sağlamak amacıyla ticari faaliyetlere ilişkin bazı kurallar getirilmiştir. Ticaret konusunda Müslüman olarak dikkat edeceksiniz aksi halde namazınız sizi kurtarmaz. Çalışmak insanlığın doğuşundan bu yana kanundur. Çalışıp kazanmak Allah'ın emridir. Dürüstseniz, camide namaz kıldıran ve kuran okuyan hoca ile aynısınız. Topluma yararlı olan kendine yararlı olandan daha hayırlıdır" diye konuştu.

Anne-babalara uyarılarda da bulunan Akşit, "Çocuklarınıza beddua veya dua ederken çoğu kez düşünün. Beddualarınız veya dualarınız kısa sürede olabilir. Çocuğunuz yaramazlık yaptığında 'gözün kör olsun' demeyin. Anında oluyor. Sizde sıkıntı içerisinde olduğunda dua edin. Ağlarsa anan ağlar, gerisi yalan ağlar." dedi. Akşit, konferansın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.