VATANDAŞ DUYARSIZ

Yürürlükte bulunan 2872 Sayılı Çevre Kanununun 11. maddesi gereği endüstriyel atıkları toplamayı bırakan İnegöl Belediyesi, yaptığı basın bildirileriyle neredeyse her ay çevre kirliliğine neden olan vatandaşları, çevreye duyarlılık göstermeleri konusunda uyarıyor.

YAKIŞMIYOR

Kanun gereği belediyenin temizlik birimlerinin endüstriyel atık toplayamadığını her fırsatta dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu;

"Geçtiğimiz günlerde sanayi bölgesindeki evsel atıkların atılabileceği 115 adet çöp konteynırını halkımızın kullanımına sunduk. Bugün yaptığımız incelemelerde maalesef bu konteynırların amacına uygun kullanılmadığını hatta daha da kötüsü sanayi atıklarının, üretimden arta kalan endüstriyel çöplerin bu konteynırlara atıldığını görüyoruz.

Yapılan bu davranışın ne İnegöl halkına ne de tüm Dünyayı gezip gören mobilyacı esnafına yakıştıramıyoruz" dedi.

Kansu konuşmasının devamında;

"Daha temiz, daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir İnegöl için, örnek bir şehir olma yolunda sürdürdüğümüz çalışmalarımıza halkımızın da desteğini bekliyoruz.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

Şu bir gerçek ki çevrenin kirletilmemesi, temizlenmesinden çok daha önemlidir. Bu noktada halkımızdan sağduyulu davranmasını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.