İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türkiye'nin önde gelen 8 STK'sının, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine boykot çağrılarına yönelik gerçekleştirdikleri açıklamaların arkasında olduklarını, bu durumun çifte standarttan öteye gidemeyeceğini ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere zarar vereceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV Oranlarına Zam Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV Oranlarına Zam

Başkan Yavuz Uğurdağ, "Sektörlerimizden gelen şikayetler üzerine oluşturduğumuz raporumuzu TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile paylaşmıştık. Çalışmalarımız, başta TOBB olmak üzere ülkemizin önde gelen STK'larında karşılık bulmuştur. TOBB, TESK, TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, TMB ve YASED işbirliğinde gerçekleştirilen ortak basın açıklaması ile Suudi Arabistan'da Türk firmalarına yönelik yankılanan boykot çağrılarının iki ülkeye ne tür zararlar vereceği daha net bir şekilde belirtilmiştir."

"Bizler de bu kapsamda Sayın Başkanlarımızla aynı görüşteyiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de Suudi Arabistan ile ticari ilişkileri bulunan birçok firmamız yer almaktadır. Bu firmalarımıza yönelik uygulanan çifte standartların bir an önce ortadan kaldırılması, yapıcı bir tutumun tercih edilerek ticari ilişkilerin iyileştirilmesini istiyoruz. Bu doğrultuda sesimize kulak vererek çalışmalar gerçekleştiren başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm STK Başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.