İleri teknoloji ekipman ve güvenlik sistemleri ile donatılan boyahane için 'Çalışırken öğreniyorum' projesi uygulandı. Bu proje ile atölye duvarları özel tasarım öğretici görseller ile dizayn edildi.

Okul öğretmenleri tarafından tasarlanan ve okul bünyesinde üretilen 'Emicili zımpara tezgahı' öğrencilerin daha temiz ve tozsuz ortamda çalışmalarına olanak sağlayacak. Atölyede öğrencilerin gözüne tiner ve boya kaçması gibi iş kazaları riskine karşı gözlerini yıkayabilecekleri göz duşu sistemi de kuruldu.

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

TEMATİK LİSE GURUR KAYNAĞIMIZ

Açılış töreninde konuşan İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Bir sanayi şehri olan İnegöl'ümüzde kalifiye eleman yetiştirmek gayesiyle meslek liselerimizi çok önemsiyor ve liselerimizi teknolojik gelişmelere göre geliştirmeye çalışıyoruz. Okul donatım mobilyaları üretimindeki başarılı çalışmaları ile gurur kaynağımız olan İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne son teknoloji ile donatılmış bu boyahaneyi kazandıran Hayırsever İş Adamı Hakan Bilgiç'e şükranlarımı sunuyorum."

"Vernik püskürtme atölyesi için sıcak ve temiz hava girişli havalandırma sistemi yapılmış ve içerideki pis havanın tahliyesi için üç adet bacalı aspiratör sistemi kurulmuştur. Vernik sistemleri için ise dinlendirme fırını yapılmıştır. Boya atölyesine iş güvenliği kanunu kapsamında iki adet acil çıkış kapısı planlanmış ve iki adet kuru kimyevi, bir adet arabalı- köpüklü yangın söndürücü konulmuştur. Atölyenin dışına boyaların depolandığı yaklaşık on metrekare ısı yalıtımlı, yangına dayanıklı boya deposu yapılmıştır."

BÜTÜN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

"Uygulama dersinde öğrencilerin kömürlü maske ve eldivenlerini temin edebilecekleri iş güvenliği dolabı yapılmıştır. Ülkemizde okul donatım mobilyalarının üretiminde başı çeken İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ahşap oyuncak üretiminde de adından söz ettiriyor. İnsan sağlığına zararsız su bazlı boyaların kurutulması için kuru ve sıcak hava sistemli kurutma parkuru da oluşturulan okulda üretilen oyuncaklar çocuklarımızın sağlığına zarar vermeyecek şekilde imal ediliyor." dedi.