Konuya ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Selahattin Kozan; Folklor Ekibi'nin 3 gün sürecek festivalde 2'si Saraybosna-Ilidza (Ilıca)'da; 1'i de Saraybosna-Hadzi?i (Haciçi)'de olmak üzere 3 performans sergileyeceklerini; sergilenecek halk oyunlarının ise, Bursa bölgemiz oyunlarından derlenmiş bir sunum olacağını belirtti.

Söz konusu festival için Bosna'da olacaklarının duyulması üzerine Kakanj (Kakani) ve Tuzla-Lukavac (Lukavats) şehirlerinden de 2 davet daha aldıklarını belirten Başkan Kozan, "Bu şehirlerde de Türkiye-İnegöl Boşnakları folklör ekibi olarak 2 performans daha sergileyeceğiz" dedi.

Bosna dışında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boşnak Diasporası'nın davet edildiği bu festivalde, Türkiye'de yaşayanlar olarak ülkemizi temsilen sadece İnegöl Boşnakları folklör ekibinin tercih edilmesinin bizler açısından çok büyük bir kıvanç kaynağı olduğunu; ülkemizi temsil etmekten camia olarak büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Kozan, yeni kurulan folklör ekibimizin hazırlık sürecinin çok kısa bir zaman önce başladığına; bu kısa süre içinde ciddi mesafeler alındığına da ayrıca dikkat çekti.

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı

İlk performanslarını 22.Pita Festivali'nde; ikincisini de ilçemiz Uluslararası Kültür Festivali'nde başarı ile sergileyen folklör ekibinin büyük bir beğeni topladığını ifade eden Başkan Kozan, Bosna'daki 5 gösteride de bunu tekrarlayacaklarını; tüm dünya Boşnak Diasporasına Türkiye ve İnegöl adını ezberleteceklerini sözlerine ekledi.

Uluslararası bu tecrübeden sonra, ilerleyen zaman içinde çeşitli ülkelerden, Bosna'nın diğer şehirlerinden ve değişik ülkelerde yaşayan Boşnak Diasporasından davetler alacaklarına, Türkiye ve İnegöl adını ezberleteceklerine inandıklarını ifade eden Başkan KOZAN, ekibin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde bizlere maddi ve manevi destekler veren başta AKKAP Orman Ürünleri, DONAT ve Bosnalı Konfeksiyon olmak üzere tüm camia mensuplarına teşekkürü bir borç bildiklerini belirtti.

Başkan Kozan ayrıca, böyle bir yurtdışı festivale katılmamız için bizleri teşvik eden ve her türlü desteği vermekten kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Alinur Aktaş ile her türlü imkanı bizler için seferber eden İnegöl Belediye Başkanımız Sn Alper Taban'a da özel teşekkür borçlu olduklarını belirtmeden de geçemedi.

Dernek önünden 23.Temmuz Salı gecesi saat 23.00 itibariyle Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve camia mensuplarınca Bosna'ya uğurlanan Bosna-Hersek Derneği Folklor Ekibi, 25 Temmuz Perşembe sabahı Bosna'da olacak; 31 Temmuz'da da Türkiye'ye dönecekler.